HPG: Metina’da 1 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları Metina’da işgalcilere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirdi. Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için gerçekleştirilen eylemde 1 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Metîna bölgesinde;

5 Ekim günü saat 09:30’da Girê Azad’da bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda işgalcilere ait 1 mevzi imha edilmiş, cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

5 Ekim günü saat 23:20’de ve 6 Ekim günü sabah saatlerinde, işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlar ve patlayıcılarla bombalamıştır.

5 Ekim günü 20:10 – 00:20 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê, Banista, Mervanos, Girê Silêman ve Tabûra Ereba alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Geliyê Basya, Girê Şehîd Întîkam ve Girê Kartal alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

5 Ekim günü 21:20 – 23:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Dêşîşê, Hirorê, Kêste, Sararû köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

5 Ekim günü 10:00 -10:30 saatleri arasında Xakurkê bölgesine bağlı Lolan Suyu çevresi, Sinînê ve Goşîne alanları savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. 6 Ekim günü saat 08:20’de Lolan suyu çevresi savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlar sunucunda arazide çıkan yangınlar devam etmektedir.”