HPG, şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG,19 Kasım 2019'da Heftanin'de hava saldırısında şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayarak, saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi'nin açıklaması şöyle:

"19 Kasım 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Reşit Bedran
Adı Soyadı: Barış Çınar
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Lamia – Muzaffer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Kasım 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Reşit Tolhıldan
Adı Soyadı: Mehmet Kara
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Saime – Ferzende
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Kasım 2019 / Heftanin

Reşit Bedran yoldaşımız Botan’da yurtsever bir ailede büyümüş ve yakın akrabalarından şehitleri olan bir yoldaşımızdır. Genç yaşta özgürlük mücadelesinin şehitler mirası olduğu gerçeğini bilince çıkararak ve bu mirasın sorumluluğunu üstlenecek kadar fedai bir ruha sahip bir yoldaşımız olmuş ve 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Hiçbir baskıya boyun eğmeyen her koşulda kendi öz değerleriyle yaşamış ve bu uğurda mücadele etmeyi kendisine esas alan Reşit yoldaş, faşist TC devletinin halkımıza uyguladığı soykırım ve yok etme politikalarına karşı kahramanca savaşmıştır. Saflara katıldığı ilk günden itibaren kendisini Önderlik felsefesi ile eğitmiş ve ideolojik olarak derinleşmeyi yakalamıştır. Yaşam içerisindeki fedakar ve sıcakkanlılığı ile tanınan Reşit yoldaş, tüm yoldaşlarının kalbinde önemli bir yer edinmiştir. Şehadete ulaştığı son ana kadar da üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları başarılı bir şekilde yerine getirmiştir.

Reşit Tolhıldan yoldaşımız, 1996 yılında Erzurum’un Karayazı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir aile çevresinde büyüyen Reşit yoldaş, var olan devlet sisteminin adaletsizliğini, sömüren karakterini ve soykırımcı zihniyetini küçük yaşta fark etmiştir. Bu temelde 2013 yılında gerilla saflarına katılım sağlamıştır. Şehitlere son derece bağlı olan Reşit yoldaş, her anını onların anıları ile yaşamış ve şehitlerin bıraktığı mirası korumak için dur durak bilmeden düşmana karşı fedaice mücadele etmiştir. Genç, temiz yürekli ve yüzündeki gülümsemelerle yoldaşlarında büyük bir iz bırakmıştır. Her anı mücadele ile geçen Reşit yoldaş, Önderliğe, Şehitlere ve halkına olan bağlılığı temelinde en ön saflarda düşmana karşı savaşmıştır.

Şehadete ulaşan Reşit Bedran ve Reşit Tolhıldan yoldaşlarımız PKK’nin fedai ruhunun birer takipçileri ve yaratıcıları olarak mücadelemizde büyük rol oynamışlardır. Bu temelde şehit yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin anısını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."