Kalkan: Kasım Engin İntikam Hamlesi başlatılacak

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PKK MK Üyesi Kasım Engin’in şehadetinin büyük bir acı ve öfkeye sebep olduğunu belirterek, adına başlatılacak intikam hamlesiyle soykırımcı sistemden hesap sorulacağını söyledi.

Türk devletinin 27 Mayıs’ta Bradost’a düzenlediği hava saldırısında 35 yıllık Kürdistan Özgürlük Mücadalesi neferliğini şehadetle taçlandıran PKK Merkez Komitesi (MK) Üyesi Kasım Engin’i (İsmail Nazlıkul) anlatan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, şunların altını çizdi: “İnanıyorum ki; önümüzdeki süreç, Kasım Engin İntikam Hamlesi olarak geliştirilecektir. Başta parti ve gerilla öncülüğümüz olmak üzere, tüm gençler ve kadınlar, yurtsever halkımız ve dostlarımız, tüm devrimci demokratik güçler Kasım Engin Devrimci Hamlesi’ni başarıya götürmek için her alanda AKP-MHP faşizmini yıkıma uğratacak, tarihin çöp sepetine atacak büyük özgürlük mücadelesini mutlaka geliştirecektir. Böyle bir hamleyle faşizm yıkılacak, biz kazanacağız, halklarımız kazanacak.”

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Kasım Engin’in şehadetiyle ilgili Medya Haber TV’ye konuştu:

ACIMIZ VE ÖFKEMİZ BÜYÜKTÜR

Partimiz PKK’nin MK Üyesi ve KCK Yürütme Konseyi Üyeliği görevi yürüten HPG komutanlarından Kasım Engin yoldaşı, faşist, soykırımcı düşmanın alçakça bir saldırısı sonucu şehit vermiş bulunuyoruz. Kuşkusuz Hareket ve halk olarak acımız ve öfkemiz çok büyük. Öncelikle başta Önder Apo olmak üzere, tüm yoldaşlarımızın, şehit ailemizin, yurtsever halkımızın acısını paylaşıyorum.

ÖMRÜNÜ ADAYAN FEDAİ MİLİTAN

Kasım Engin yoldaşın anısı her zaman yaşayacak, amaçları mutlaka başarılacak. Ömrünü, Kürt halkının ve insanlığın özgürlüğüne adamış olan bu fedai militanı hepimizin doğru anlaması ve doğru sahiplenmesi gerekiyor. Tanıyan herkes çok iyi biliyor ki; Kasım Engin yoldaş, yaşamının tümünü özgürlük mücadelesine adamış, fedai bir militandı. O bir özgürlük savaşçısı ve gerilla komutanıydı. O bir halk önderiydi, o bir propagandacı ve ajitatör, o bir sanatçı, o başaran bir sporcuydu. O her türlü görevi, her zaman yerine getirmeye hazır bir devrimci militandı.

KURTULUŞ BEKLEYEN ÜLKESİNE KOŞTU

Daha çocuk yaşta ülkesinden ve halkından kopararak, Avrupalara götürdüler. Ailesiyle birlikte yaban ellere sürgüne gitmek zorunda bıraktılar. Ancak Kasım Engin yoldaş, Önder Apo’nun özgürlük düşünceleriyle tanıştıktan sonra daha çok genç bir yaştayken, kapitalist modernite sisteminin kölelik ifade eden tüm maddi imkanlarını elinin tersiyle bir yana iterek, kurtuluş bekleyen ülkesine koştu.

ŞÊXOLARIN YOLDAŞI OLMAYI BAŞARDI

Önder Apo, özgürlük mücadelesi, gerilla, Kürt halkı ve Kürdistan dağıyla buluştu. Amanoslardan Botan’a, Zagroslardan Behdinan’a, Rojava’dan Rojhilat’a kadar dört parça Kürdistan toprağına ayak bastı. Berivanların izinden yürümeyi; Erdalların, Hüseyin Çelebilerin, Nucanların, Şêxoların yoldaşı olmayı başardı.

DURMADI, YORULMADI, USANMADI

Her gün 20 saati aşkın çalışma temposuyla Önder Apo’nun ön gördüğü tarz ve tempoda gerçekten bir rekorun sahibiydi. Hiçbir zaman durmadı, yorulmadı, usanmadı; yapamam, demedi. Hiçbir zorluk ve engel Kasım Engin yoldaşı özgürlük davasından ve mücadelesinden bir an bile uzak tutamadı. Her zaman yüzünde gülümseme, beyninde umut ve yüreğinde özgürlük inancı oldu. Hiçbir zorluk ve engel, özgürlük ve demokrasi mücadelesine daha güçlü katılmaktan, daha etkin mücadele etmekten alıkoyamadı. Böylece ömrünün tümünü bilinçli yaşamının 35 yılını Kürt halkının özgürlük mücadelesine, Ortadoğu halklarının demokratikleşmesine, insanlığın kurtuluşuna adadı.

EĞİTİMDEN SAVAŞA, YÖNETİMDEN HALK ÇALIŞMASINA

Önderlik çizgisinde ve kahraman şehitlerimizin izinde her zaman başarı çizgisini esas alarak yürüdü. Hep aranan, birlikte mücadele edilmek istenen bir can yoldaş olmayı başardı. Çocukla, gençle, yaşlıyla, kadınla, erkekle yoldaş olmayı bildi. Eğitimden savaşa, yönetimden halk çalışmasına kadar her türlü görev ve sorumluluğu büyük bir coşku, heyecan ve moralle üstlenip yürüttü. Apocu çizgide yürümenin; her türlü basitliğe, pasifizme, teslimiyet ve ihanete karşı direnmenin, her zaman büyük bir coşkuyla yürümenin adı oldu.

TEK BAŞINA ORDU GİBİYDİ

Bir bölük insanın büyük çabalarla yapabileceği çalışmaların hepsini o üretkenliği, yaratıcılığı ve temposuyla yalnız başına yapabildi. Tek başına bir ordu gibiydi. İmralı tecridine, AKP-MHP faşizmine ve her türlü işbirlikçi gericiliğe karşı devrimci hamle geliştirmenin ruhu, bilinci ve iradesi olarak bulunduğu her yerde, büyük moral ve coşkuyla yiğitçe mücadele etti. Bir Apocu militan, kahraman şehitlerin yoldaşı, Kürt halkının özgürlük önderi olmayı bu temelde başardı.

İNTİKAM HAMLESİNE ÖNCÜLÜK EDECEKTİR

Faşist, sömürgeci, soykırımcı güçler, böyle büyük bir devrimci yoldaşı, özgürlük savaşçısını, halk önderini, Apocu militanı partimizin emektarını alçakça bir saldırıyla katletmeyi başardılar. Bununla güya parti öncülüğümüzü imha ve tasfiye etmeyi, halkımızı özgürlük ve demokrasi mücadelesinden uzaklaştırmayı, Kürt soykırımını başarmayı hedefliyorlar. Bunu gerçekleştireceklerine inanıyorlar, ancak şunu çok iyi bilmeliler; yanılıyorlar, hem de çok büyük yanılıyorlar. Kasım Engin yoldaşın öncülüğünde Apocu çizgide birleşen halkımızın, gerillamızın, kadın ve gençlik hareketimizin tüm devrimci, demokratik güçlerin geliştireceği devrimci intikam hamlesiyle faşist soykırımcı sistemi yerle bir edecekleri kesindir. Kasım yoldaş, pratikte mücadele ettiğinden daha çok şehadetiyle böyle bir özgürlük hamlesine, devrimci intikam hamlesine öncülük edecektir. Böyle büyük bir hamlenin ruhu, iradesi, bilinci, iddiası ve yönlendiricisi olacaktır.

AKP-MHP FAŞİZMİ ASLA BAŞARAMAYACAK

Böyle bir hamleyle AKP-MHP faşizmi yerle bir olacak, halklarımız mutlaka kazanacaktır. Faşist soykırımcı güçler, şunu çok iyi bilsinler ki ne PKK’yi bitirebilecekler ne gerillayı direnemez hale getirecekler, ne Kürt halkını özgürlük ve demokrasi mücadelesinden alıkoyabilecekler, ne de özgür insanlığı, devrimci ve demokratik güçleri, Ortadoğu halklarını ve tüm insanlığı, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesi ile birleştirmekten uzak tutabilecekler. Her şahadette olduğu gibi Kasım Engin yoldaşın şahadeti de tüm yoldaşları, parti militanlarını, gerilla güçlerimizi, gençleri ve kadınları, tüm halkımızı daha çok eğitecek, öfkelerini daha çok büyütecek, bilinçlerini daha çok açacak, inançlarını çok daha güçlendirecek. Bu temelde iradelerini daha çok keskin kılarak, özgürlük ve demokrasi mücadelesini, Kasım yoldaşın intikamını almak, tüm şehitlerimizin intikamını almak üzere, daha güçlü ve daha başarılı yürütür hale getirecektir. Bundan bizim hiçbir kuşkumuz yoktur. Hiç kimsenin de kuşkusu olmamalıdır. AKP-MHP faşizmi, faşist soykırımcı güçler ne yaparsa yapsınlar, istedikleri kadar zulmetsinler, kan döksünler, insanları tutuklasınlar, asla başarılı olamayacaklardır. Onları, ne efendileri olan kapitalist modernite güçleri, ne de uşakları olan işbirlikçi ihanet kurtaracaktır. Faşist soykırımcı, sistem döktüğü kanda zulmünde, yarattığı acılarda boğulup tarihin çöp sepetine atılacaktır.

EMANET ETTİĞİ BAYRAK YÜKSEKTE TAŞINACAK

Kasım Engin yoldaş, 35 yıllık büyük bir özgürlük yürüyüşüyle devrimci görevlerini başarmış, özgürlük ve demokrasi bayrağını hep yüksekte tutmuş, büyük değerler üretmiş. Bu kutlu yolu, büyük mücadeleyi, özgürlük bayrağını, bizlere; gerilla güçlerimize, kadınlara, gençlere, işçilere, emekçilere, yurtsever halkımıza, halklara ve insanlığa emanet etmiştir.

Rahat uyusun ki; şerefle taşıdığı bu bayrak, emanet ettiği ellerde her zaman yüksekte taşınacaktır. Her zaman daha çok yükseğe çıkartılacaktır. Yoldaşları, parti öncülüğümüz, kahraman gerilla güçlerimiz, kadınlar ve gençler, işçi ve emekçiler, tüm halklar, Kasım yoldaşın şehadetinin aydınlatıcılığı temelinde özgürlük mücadelesine daha çok sarılacaktır. Gerilla daha çok savaşacak, gençlik daha çok cepheye koşacak, kadınlar özgürlük tutkusuyla daha çok sokaklara çıkacak, halkımız her yerde mücadeleyi daha fazla geliştirecek. Halkları, insanlığı bu özgürlük davamıza daha çok çekecektir. Kürt aydınları, özgürlük bilincini; Kürt sanatçıları, özgürlük kültürünü/Kürt kültürünü, devrimci kültürel hareketi daha fazla besleyip geliştirecek. Her alanda özgürlük mücadelemiz daha çok gelişecek.

SORULDU, SORULUYOR, DAHA ÇOK SORULACAKTIR

Kasım Engin yoldaşın intikamı böyle bir mücadeleyle çok daha güçlü bir biçimde mutlaka alınacaktır. Faşist soykırımcı katillerden yaptıkları zulmün, akıttıkları kanının hesabı mutlaka sorulacaktır. Zaten dün soruldu, bugün soruluyor, yarın daha çok sorulacaktır. Başta kahraman gerilla güçlerimiz olmak üzere, tüm Özgürlük Hareketimiz ve halkımız, Önder Apo’nun özgürlük çizgisinde ve kahraman şehitlerin izinde daha güçlü yürüyerek, faşist soykırımcı zihniyet ve siyasete tarihin en öldürücü darbesini mutlaka indirecektir.

DAHA BÜYÜK SAVAŞIP DAHA BÜYÜK KAZANMAYA

Dört parça Kürdistan’da ve özellikle de yurt dışındaki Kürt gençlerini, bir gençlik devrimcisi olan Kasım Engin yoldaş gerçeğini daha doğru anlamaya; bu temelde kendilerini eğiterek, her alanda başta gerilla olmak üzere, özgürlük mücadelemize daha güçlü katılmaya, daha büyük savaşıp daha büyük kazanmaya çağırıyorum. Başta kadınlar olmak üzere, dört parça Kürdistan ve yurt dışındaki halkımızı Kasım Engin yoldaş gerçeğini daha doğru anlamaya, her alanda bu değerli evlatlarına sahip çıkan, onun anısını yaşatmayı ve amacını başarmayı ön gören özgürlük mücadelemizi daha güçlü geliştirmeye, sokaklara dökülmeye, önderlik ve şehitler çizgisinin başarısı için her şeylerini ortaya koymaya çağırıyorum.

FAŞİZM YIKILACAK, BİZ KAZANACAĞIZ

İnanıyorum ki; önümüzdeki süreç, Kasım Engin İntikam Hamlesi olarak geliştirilecektir. Başta parti ve gerilla öncülüğümüz olmak üzere, tüm gençler ve kadınlar, yurtsever halkımız ve dostlarımız, tüm devrimci demokratik güçler Kasım Engin Devrimci Hamlesi’ni başarıya götürmek için her alanda AKP-MHP faşizmini yıkıma uğratacak, tarihin çöp sepetine atacak büyük özgürlük mücadelesini mutlaka geliştirecektir. Böyle bir hamleyle faşizm yıkılacak, biz kazanacağız, halklarımız kazanacak.”