KCK’den yaşamını yitiren Fuadê Reş için başsağlığı mesajı

Geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Fuadê Reş için başsağlığı dileyen KCK, “Özgürlük Hareketi olarak Fuad’e Reş’i her zaman örnek bir yurtsever olarak anacağız. Ve onun özlemi olan Özgür Kürdistan’ı yaratma mücadelesini gerçekleştireceğiz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaşamını yitiren Güney Kürdistanlı yurtsever Fuadê Reş için başsağlığı mesajı yayınladı. Eşbaşkanlık, Kürdistan'ın ve Kürt halkının özgürlük davasının gerçek bir neferi olarak tanımladığı Fuadê Reş’i her zaman örnek bir yurtsever olarak anacaklarını ifade etti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

“Halkımızın çok yakından tanıdığı ve bildiği Başurê Kürdistanlı yurtsever demokrat Fuadê Reş arkadaşın bir trafik kazasında yaşamını yitirmesinin büyük üzüntüsünü ve acısını yaşıyoruz. Kendisine rahmet, ailesine, dostlarına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.

Fuadê Reş arkadaşın gerçek ailesi, dostları ve arkadaşları tüm yurtsever Kürdistan halkıydı. O, bütün yaşamını Kürdistan'ın ve Kürt halkının özgürleşmesi için adamış değerli bir yurtseverdi. Fuadê Reş halk yurtseverliğinin önemli bir temsili olmuştur.

Fuadê Reş, Kürdistan'ın ve Kürt halkının özgürlük davasının gerçek bir neferi olmasından ötürü hareketimizin de bir dostu ve destekçisiydi. Öyle ki, her şeyiyle, tüm varlığıyla her zaman hareketimizin yanında yer almıştır. Hareketimize ve hareketimizin öncülük ettiği özgürlük mücadelesine elinden gelen her türlü desteği vermiştir. Rojava ve Kobanê'ye kadar gitmiş, Rojava devrimi için mücadele etmiş, desteğini sunmuştur. O hareketimizin gerçek bir sempatizanı olarak hem mücadelemize hizmet etmiş hem de zorlu alanlarına giderek katkı sunmuştur. Mücadelesi ve mücadeleye olan bağlılığıyla yaşamı anlamlandırmış, ailesinin ve halkının onurlu bir evladı olmasını bilmiştir. Biz Özgürlük Hareketi olarak Fuadê Reş’i her zaman örnek bir yurtsever olarak anacağız. Ve onun özlemi olan Özgür Kürdistan’ı yaratma mücadelesini gerçekleştireceğiz.

Biz bu duygu ve düşüncelerle değerli yurtsever Fuadê Reş arkadaşı bir kez daha rahmetle anıyor; tüm yurtsever Kürdistan halkına, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diyoruz.”