MED TUHAD-FED Kongresi: Abdullah Öcalan özgürleşirse toplum rahat nefes alabilir

MED TUHAD-FED kongresinde konuşan HDP Milletvekili Remziye Tosun, "Tecrit sonlandırılırsa, Öcalan özgürlüğüne kavuşursa, toplum rahat bir nefes alabilir. Öcalan’ın düşünceleri ve felsefesiyle her şey yoluna girecek” dedi.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu’nun (MED TUHAD-FED), 1'inci Olağanüstü Kongresi, Amed'in Yenişehir ilçesinde bulunan Demirok Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Salona, Kürtçe ve Türkçe “TMK kaldırılsın, hasta tutuklulara özgürlük" yazılı pankart asıldı. Kongreye, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üye ve yöneticileri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun, Barış Anneleri Meclisi ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.  

'TÜM TOPLUM AÇLIK GREVİNİ SAHİPLENMELİ'

Saygı duruşuyla başlayan kongrede, “Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı. Kongrede konuşan tutsak Yakup Eryılmaz’ın annesi Kudret Eryılmaz, çocuklarının özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Tüm topluma tecride karşı ses çıkararak, açlık grevlerini sahiplenmesi çağrısında bulunan Eryılmaz, “Herkes elini vicdanına koysun. Çocuklarımız ölmesin. Artık cezaevlerinden cenazeler çıkmasın” diye seslendi.

'KÜRT AVINA ÇIKIYORLAR!'

Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara değinen HDP Milletvekili Remziye Tosun, “Daha önce ‘7 Ermeni öldürdüğünüzde cennete gideceksiniz’ diyorlardı. Şimdi aynı politikayı Kürtler için uyguluyorlar. Her gün Kürt avına çıkıyorlar. Yollarda kimliklerine baktıklarında, Kürt olduklarını gördüklerinde, linç ediliyorlar” dedi.
Agit İpek’in ardından Mahsum Aslan’ın cenazesinin kargoyla gönderilmesine tepki gösteren Tosun, “Bu yaşatılanları kabul etmeyeceğiz. Mücadeleyle bu baskıların önüne geçeceğiz” diye konuştu.

 'ABDULLAH ÖCALAN'IN FELSEFESİYLE HER ŞEY YOLUNA GİRER'

Tosun, İmralı tecridine karşı cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemlerinin sahiplenilmesi çağrısında bulunarak, “Biz dışarıda kendimizi koruyamıyorken, tutuklular 4 duvar arasında kötü şartlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor. Bununla birlikte baskı ve tecride karşı verdikleri bu eyleme sahip çıkmalıyız. Tecrit sonlandırılırsa, Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşursa, toplum rahat bir nefes alabilir. Öcalan’ın düşünceleri ve felsefesiyle her şey yoluna girecek” diye belirtti.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde, MED TUHAD-FED eşbaşkanlığına Emine Kaya ve Ahmet Doğan seçildi.