Orhan: AKP insanlık dışı yöntemlere başvuruyor

Şehit HPG Gerillası Mahsun Aslan’ın cenazesinin ailesine kargo ile gönderilmesine sert tepki gösteren HDP Milletvekili Muazzez Orhan Işık, bunun 40 yıldır süren kirli özel savaş politikalarının yeni yöntemi olduğunu söyledi.

Dersim’de şehit düşen HPG Gerillası Mahsum Aslan’ın cenazesinin kargo ile ailesine gönderilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

 HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık,  bunun bir suç olduğunu belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

Bu tür vahşet politikalarının genel bir politikaya dönüştüğünü kaydeden HDP Milletvekili Muazzez Orhan Işık, "Kürtlere yönelik bir siyasetin sonucu. Bir yandan Kürtlere karşı kışkırtmalar, katliamı yapanlara gösterilen imtiyaz, Kürt mezarlarına saldırılar... Daha büyük acılar yaşatarak ailelerine kargo ile cenaze göndererek acısını büyütme şeklinde cezalandırma yöntemi olarak değerlendiriyoruz. Bu Kürt düşmanlığı ve Kürtleri her yönüyle cezalandırma politikası. İnsanlık dışı, onur kıran, hiçleştiren bir duygu" dedi.

'ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARININ YENİ YÖNTEMİ'

Parti olarak aile iletişime geçildiğini vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

"Açıkçası ciddi bir baskı politikası var. Aileler bu yönüyle tehdit ediliyor. Herhangi bir girişimde bulunması halinde daha fazla baskıya maruz kalacaklarına dair tehdit ediliyor. İnsanlık dışı bir uygulama. Bütün baskı, katletme politikalarına rağmen insanlar boyun eğmedi, taleplerinden vazgeçmeyince bu tür psikolojik yöntem kullanmaya başlandı. Bunlar kirli özel savaş politikalarının yeni yöntemleri, bunları da AKP icat etti. Bir yönüyle katlet, mezarlarını yak, ailelerinin onurunu incit. Kürt aileleri cezalandırılıyor. Başka yol yöntemleri kalmadı. Kürtleri bu yönüyle çökertmek istiyorlar.

Bu gerçekten insan haklarına, ölünün kendi inancı çerçevesinde defnedilmesi, dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda evrensel insan haklarına aykırıdır. Aileler bu şekilde defin işlemlerini yapamamakta, taziyesini yaşayamamaktadır. Korkunç bir yöntemle karşı karşıyayız ve yapılan suçtur. Maalesef bu ülkede tek adam iktidarının diktatoryal rejiminin yansımasıdır. Bu yöntem bir şahsa değil, bütün Kürt toplumuna ders verme çabasıdır.”