PKK'nin gençlik sembolü: Ali Fırat

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, HPG gerillası Ali Fırat'ı şu sözlerle anlattı: Hemen hemen bütün Efrîn gençleri gibi gerilla direnişinin ateşiyle büyümüştü. Kürdistan özgürlük mücadelesinin tarihçesiyle eğitilmişti. İnsanlar için bilinç ışığıydı.

Kürdistan davası uğruna canını ortaya koyanlar sizi izlediler. Görkemli iradeyi izlediler. Sonuç aynıydı. İntikam yüreklilerin davranışları farklı olamazdı. Bedenler sürüklendi, bedenler parçalandı ama o bedenleri yoldaşlık ve bağlılık hizmetinde kullandırtan beyinler, bize aşıladıklarıyla var olacaklar.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, yılların gerillası Ali Fırat’ın mücadelesini anlattı. HPG gerillası Ali Fırat'ın Efrîn'in yurtseverliğini çocukluğundan itibaren ruhuna, bilincine duygularına yedirdiğini belirten Kalkan, şehit Fırat'ı şu sözlerle anlattı: "Son derece saygılı, değerli bir kişilik olarak yetiştirilmiş ve eğitilmiştir, hemen hemen bütün Efrîn gençleri gibi gerilla direnişinin ateşiyle büyümüştü. Kürdistan özgürlük mücadelesinin tarihçesi ile eğitilmişti. Genç yaşta katılma iradesini ortaya koymuş, bir süre kendi yöresinde çalıştıktan sonra, onunla yetinemeyip Kürdistan özgürlük dağlarına gelmiştir."

DİSİPLİNLİ, SAYGILI BİR DEVRİMCİYDİ

Duran Kalkan, yıllarca zorlu mücadelenin içinde yer alan HPG gerillalarından Ali Fırat’ın azmini şu sözlerle dile getirdi: "Dağdaki en zor alanlarda zor çalışmalar yürütmüştür. Zagros ve Kürdistan özgürlük dağlarında birçok alanda çalışmalar yaptı. Çeşitli düzeylerde savaşçılık yaptı, en zor görevlere kendini önerdi, hiçbir zaman Ali arkadaşta olumsuzluk yoktu ve hiçbir şeyden çekilmemiştir. Son derece ölçülü, disiplinli, saygılı ve sevgi dolu bir devrimciydi. Dışarıdan bakıldığında narin görünürdü ama pratikte direngen bir kişiliği vardı, çok iradeli iş yapardı.

Birçok alanda önemli görevler yürüttüğü, toplumda halkla ilişkileri iyi olduğu, insanlarla daha yakın daha sıcak ilişkiler kurduğu için Gever içinde, Gever etrafında, hem gerillacılık, hem de gerillanın halkla ilişkiler yürütmesi amacıyla parti yönetimi tarafından görevlendirilmişti. Gever’de ve Esendere’de bütün o hatlarda çok önemli görevler yürüttü. Gever halkına ve gençliğine bir çok yönden kendi imkanlarıyla eğitim verdi. Herkes onu tanır ve severdi, halkın içinde olgun, dürüst, cesur, fedakar ve çalışkanlığıyla tanınırdı.

Özgürlük mücadelesini geliştirmek ve paylaşmak için gece gündüz demez 24 saat particilik, 24 saat gerillacılık yapma temelinde çalışmalar yürüten bir arkadaşımızdı. Büyük emeği geçti Gever direnişine, gençliğine, halkın eğitimine. Efrîn’in evladı, Gever’in yiğit savaşçısı, komutanı, devrimci militanı ve eğitimcisi oldu. İnsanlar için bilinç ışığıydı."

HİLEYLE, ALÇAKÇA KATLETTİLER

Şehit Ali Fırat’ın amansız mücadelesinin düşmanı rahatsız ettiğini söyleyen Duran Kalkan, değerlendirmelerini şu sözleri ile sonlandırdı: "Bu durumundan dolayı düşman tehlikeli gördü, komplolar düzenledi ve Ali yoldaşı hileyle, alçakça katlettiler. Öyle kirli oyuna getirdiler. Ali yoldaş komployu sezemedi, aşamadı. Bundan bir önceki birçok komployu aşmıştı ama son seferinde tuzağa düştü ve şehitler kervanına katıldı. Hem Efrîn halkının, hem de Gever halkının Ali yoldaşı saygıyla anacağına, Efrîn ve Gever gençliğinin Ali yoldaşın anısına sahip çıkacağına inanıyoruz.

Başta Efrîn ve Gever gençliği ile halkı olmak üzere herkesi, bu doğru devrimciyi anlamaya ve onun yolunda yürümeye, direnişe sahip çıkmaya çağırıyoruz. Katılacağına da inanıyoruz, Ali yoldaşın Kuzey Kürdistan'ın özgürlük direnişi ve zaferinde olduğu gibi, Efrin kurtuluş direnişinde ve özgürlüğünde sonuna kadar yaşayacağını bu büyük mücadeleye her zaman komuta edeceğini, öncülük edeceğini belirtiyoruz."