Polis Kızıltepe'de çocukların olduğu aracı taradı

Mardin Kızıltepe'de polisler, 3'ü çocuk 6 kişinin içerisinde bulunduğu bir aracı taradı.

 

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Türk Bölge Trafik Amirliği yanında bulunan kontrol noktasında nöbet tutan polisler, 3'ü çocuk 6 kişinin bulunduğu araca ateş açtı. Edinilen bilgilere göre, Kızıltepe Galericiler Sitesi Başkanı Tarık Birleşik, iş çıkışı sonrası yaşları 11-14 arasında değişen çocukları, yeğeni, kardeşi ve bir yakınıyla birlikte kontrol noktasında durduruldu. Kimlik kontrolü sırasında bir araç kontrol noktasına girmeden geçiş yaptı.  
Polisler, geçiş yapan aracın şoförüne sinkaflı küfürler savurdu. Polisler, Birleşik ve yanındakilere de "Ne öyle bakıyorsunuz" diyerek baskı yaptı. Birleşik, küfür edilmesinin doğru olmadığı söylemesi üzerine polislerlerin ağır hakaret ve küfürlerine maruz kaldı. Birleşik, polislerin "Biz devletiz" demesine "Biz de vatandaşız" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine polislerin Birleşik'e "Biz devletiz siz it sürüleri, köpeksiniz" şeklinde hakaret ettiği belirtildi.
Birleşik'in aracını sağa çekmesi anında polislerden biri araca 6 el ateş açtı. Araca isabet eden 4 kurşundan biri yakıt deposunu delerken, aracın egzoz borusu ve lastikleri de delindi.
Olayın ardından araçta Birleşik ile kardeşi Ramazan Birleşik "polise mukavemet" iddiasıyla gözaltına alındı. 2 kardeş, emniyet ifadelerinin ardından Kızıltepe Adliyesi'ne sevk edildi.