Qamişlo’daki saldırıları düzenleyen çete hücresi yakalandı

Qamişlo’da dün sivilleri hedef alan bombalı saldırıların faillerini yakalayan Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, faillerin telefonlarında yapılan incelemede saldırı emirinin Türkiye’den verildiğine dair bilgilerin elde edildiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, Qamişlo’da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıların faillerinin yakalandığını duyurdu. İç Güvenlik Güçleri, saldırı emrinin Türkiye’de yaşayan bir kişiden verildiğini belirtti.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Qamişlo’daki güçlerimiz, 11 Kasım günü kentte yaşanan terör saldırısının detaylarını ortaya çıkardı.

Güçlerimiz, bölgedeki güvenlik kameralarında yaptığı incelemelerin ardından saldırıyı gerçekleştiren çeteleri tespit etti. Gece geç saatlerde gerçekleştirilen operasyonda, patlamayı gerçekleştirilen Ehmed Casim El-Mistefa isimli şahıs ile kendisine yardım eden diğer hücre yapılanması üyelerini yakaladı.

Yakalanan şahısların ilk ifadesi ile cep telefonlarında yapılan incelemelerde, hücre yapılanmasının saldırı emrini Türkiye’de yaşayan bir kişiden aldığı tespit edilmiştir. Ayrıca Türkiye’de yaşayan bu şahsın saldırının faillerine para ödediği tespit edilmiştir.

Qamişlo’da dün El-Şimû Cafe ile Keldani Kilisesi önünde bomba yüklü araç ile motosikletler ile bombalı saldırıda bulunulmuş ve 5 sivil ile aralarında 4 üyemizin de bulunduğu 26 kişi de ağır yaralanmıştı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin, bölgenin güvenlik ve huzurunu hedef alan ve topraklarımıza işgal saldırılarında bulunan devletlerin koordinesiyle gerçekleştirdiği bu tarz saldırılara karşı mücadelemizin devam edecektir. Güçlerimiz çalışmalarını sürdürecek ve halk ve toprağını işgalcilere karşı koruyacaktır.”