Rektör, AKP’li gaspçı Akman’ın kızını kişiye özel ilanla işe aldı

Pamukkale Üniversitesi’nde yaşanan kişiye Özel İlan ile işe alma olayına benzer bir skandal da Van YYÜ’de yaşandı.

Van’ın Tuşba belediyesini gasp eden AKP'li Salih Akman, kendi soyadını taşıyan 7 kişiyi işe aldıktan sonra kızını da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne fizyoterapist olarak aldırdı. 31 Mart seçimlerinde HDP'li adaya farklı bir biçimde kaybetmesine rağmen KHK’lı aday gerekçesiyle Tuşba Belediyesi'ne Başkan olarak atanan AKP'li Salih Akman akrabalarını kamu kurumlarına yerleştirmeye devam ediyor.

Bu konuda sicili epey kabarık olan gaspçı Akman ilk olarak ablasının oğlu olan yeğeni Sinan Koçak’ı Özel Kalem Müdürü, ağabeyinin oğlu Aziz Akman’ı ise Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atadı.

TÜM AKRABALARINI BELEDİYEYE YERLEŞTİRDİ

Bununla da yetinmeyen Akman, akrabaları Mehmet Sabri Akman, Savaş Akman, Tahsin Akman, Mehmet Salih Akman ve Sıracettin Akman’ı müdür ve amir olarak atadı. İşe alımlarda yaşanan bu torpili ‘Onlar benim birinci sıradan akrabam değil’ diyerek savunan Akman, belediyede kadro kalmayınca bu defa da gözünü diğer kamu kurumlarına dikti. Akman’ın son icraatı ise kızı Zuhal Akman’ın usulsüz bir şekilde Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne fizyoterapist olarak atamak oldu.

Van YYÜ Rektörlüğü kişiye özel ilan çıkardı. AKP’li gaspçı Salih Akman’ın kızı da fizyoterapist kadrosu için başvuruda bulundu. Sınavda bir kişinin fizyoterapist olarak atanması için 93 puan alması gerekiyor. Ancak Akman’ın kızı 61 puan aldı ve tüm itirazlara rağmen Rektör Şevli, tarafından fizyoterapist olarak atandı.

AYNI SKANDALDA REKTÖR GÖREVDEN ALINMIŞTI

Rektör Hamdullah Şevli, geçerliliği olmayan sertifikalarla Akman’ın kızını fizyoterapist olarak atadı. Aynı olay geçtiğimiz ay Pamukkale Üniversitesinde yaşanmış ve eşi için kişiye özel bir ilan yayınlayan Rektör Hüseyin Bağ, YÖK tarafından görevden alınmıştı. Yasada kişiye özel ilan açılamıyor. YÖK daha önce kişiye özel ilanın yasaklandığını duyurmuştu.