Rojava’daki Azeri ve Ermeni savaşçılardan mesaj

Rojava’daki Azeri ve Ermeni savaşçılar, “faşist Türk devletinin Azerbaycan üzerinden gerçekleştirmek istediği soykırımı” mahkum etti.

Görüntülü bir mesaj veren Azeri ve Ermeni savaşçılar, Türk devletinin Azerbaycan-Ermenistan arasındaki sınırda yaşanan çatışmaları körüklemesine tepki gösterdi.

Rojava cephesindeki savaşçılar, “Faşist TC devletinin Azerbaycan üzerinden gerçekleştirmek istediği soykırım mahkum ediyoruz. Tc Ermeni halkına karşı kin ve düşmanlık gütmeye devam ediyor. Bizim mücadelemiz: Faşist TC ve Azerbaycan devletine karşıdır” dedi.

Savaşçılar mesajında devamla şunları ifade etti:

“Barışsever Azeri halkına karşı hiçbir düşmanlığımız yoktur. Hiçbir halk, kendi hükümetinin düşmanlığının ortağı değildir. Türk halkı üzerinde Kemalist ırkçı düşman izleri ve etkileri var. Bölge halklarına çağrımızdır: Emperyalist ve faşist yönetimlerin sahte, aldatıcı sözlerine kanmayın, onların oyuncağı durumuna gelmeyin. Onların kara propagandalarına karşı uyanık olun. Meselelere çok yönlü ve nedenlerin üzerinden bakın. Bütün bölge halkları devrim saflarında birleşin.

Faşist iktidarları ve kin politikalarını yok edin. Biz Rojava’da barışsever halkımızı savunmak için, DAİŞ ve El Nusra faşistlerine karşı savaşıyoruz. Türk faşist rejimi İdlip’deki çeteleri Ermenistan’a karşı savaşmak için Azerbaycan’a yolluyor.

Azerbaycan halkı faşist çetelere sahip çıkmamalı. Onlar barış ve özgürlük için Azerbaycan’a gelmeyecektir. Onların tüm amacı hırsızlık ve talandır. Azerbaycan halkı faşist çetelere inanmasın. Faşist TC devletinin Osmanlı hayalleri var. Biz enternasional özgürlük savaşçılarıyız. Bizde ulusal farklar yoktur. Bütün ezilen halkların yanında, saflarında olmaya, savaşmaya hazırız. Halkların safında faşist TC devletine karşı savaşmaya hazırız.