Siyasi tutsaklara temizlik malzemesi verilmiyor

Amed'de siyasi tutsaklara temizlik ve dezenfektan malzemeleri verilmiyor.

Türkiye’de koronavirüs vakaları artarken, cezaevlerindeki risk kamuoyunu tedirgin ediyor. Sağlık ve hukuk örgütleri, risk grubunda olan tutuklu ve hükümlülerin bir an önce tahliye edilmeleri için girişimde bulunurken, ilgili bakanlıklar konuya duyarsız.

TUTSAKLARA HİJYEN ÜRÜNLERİ VERİLMİYOR

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde kalan siyasi tutsaklar bugün sabah saatlerinde aileleri ile yaptıkları telefon görüşmelerinde, hapishane yönetiminin temizlik malzemeleri almalarına izin vermediğini aktardı. Tutsaklar, şunları söyledi:
"Kendi paramız ile kantinden temizlik ve dezenfektan malzemeleri almak istiyoruz ama idare bize hiçbir şey satmıyor. Verilen yemeklerde de ciddi sorunlar yaşıyoruz. Zaten önceden de iyi yemek çıkmıyordu ama özellikle bu koronavirüs gündeminden sonra yemekler iyice kötü gelmeye başladı. İdarenin kendi imkanlarımızla bile sağlamaya çalıştığımız hijyenimize izin vermemesini anlayamıyoruz. Niyetleri bizi öldürmek mi anlamadık?”
Aileler, sorunun böyle devam etmesi ve yetkililerin bir çözüm bulmaması durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.