TUAY-DER operasyonunda tutuklu sayısı 7’ye yükseldi

Amed’de TUAY-DER'e yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden tutuklananların sayısı 7’e yükseldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'ne (TUAY-DER) dönük başlatılan bir soruşturma kapsamında 9 Haziran’da birçok eve polis baskın düzenlendi. Baskınlarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis üyesi Vahit Doğru, TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, derneğin yöneticileri Şafii Hayme, Hanım Akay, Müşeher Ülker, derneğin eski üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur ve Hüsamettin Kılıç, Ayten Kırtay, Zeynep Kıray, Rezan Erimfik, Çekdar Çubuk, Kazım Yayık, Selahattin Çap, Haşim Temiz, İbrahim Temiz, Mehmet Temiz, Hüseyin Temiz, Medeni Kırtay, Fatma Gül'ün de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. "Gizlilik" kararı bulunan soruşturmada, TUAY-DER’in tutuklu aileleri ile dayanışmak için yaptığı ziyaretler, piknik, katıldıkları basın açıklamaları, taziye ziyaretleri ve telefon görüşmeleri suçlama konusu yapıldı.

Soruşturma kapsamında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, derneğin yöneticileri Şafii Hayme, Müşeher Ülker, Abdulmenaf Kur’un ardından bugün de HDP Bağlar Belediye Meclis üyesi Vahit Doğru, Fatma Gül ile Selahattin Çap aynı gerekçeyle tutuklandı.

Soruşturma kapsamında 15 kişi de adli kontrol şartı ile tahliye edildi.