Van Büyükşehir Belediyesi, AKP'nin rant bahçesi oldu

İktidar tarafından gasp edilen HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi, AKP'nin rant bahçesine döndü. Belediyede alınan usulsüz kararların arkasında AKP Van İl Başkan yardımcısı Emre Güray’ın olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerinde HDP büyük oy oranıyla Van Büyükşehir Belediyesi'ni kazandı. HDP, Van Büyükşehir Belediyesi'ni kazandıktan sonra Van genelinde büyük projelerle halka hizmet götürdü. HDP seçimlerden hemen sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ni adeta halkın evi yaptı. Sahada halka hizmet götüren HDP’li Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kadınlara, gençlere ve çocuklara ayrı hizmet birimleri açarak, hizmetleri halkın tüm kesimlerine yaydı.

Bölgede örnek bir belediye olan HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerin üzerinden 4 ay gibi kısa bir süre geçtikten sonra 19 Ağustos 2019 yılında AKP tarafından gasp edildi. Kayyum atanmasıyla birlikte yüzlerce belediye çalışanı işten çıkartıldı. Halka yapılan hizmetler durduruldu, belediye polis ablukasına dönüştürülerek, karakola çevrildi. Van Büyükşehir belediyesi bugün bile etrafında yüksek duvarla ve polis noktalarıyla halka yasaklanmış durumda.

BELEDİYEYE, SADECE AKP’LİLER ALINIYOR

Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasıyla birlikte, belediye hizmet binası polisler ve AKP’lilere adeta peşkeş edildi. Kayyum tarafından işten çıkarılan yaklaşık 350 işçi, mahkeme kararıyla 3 defa işe dönmeyi hak kazanmasına rağmen, kayyum ve AKP tarafında işe iade edilmedi. Mahkeme kararına rağmen işe dönemeyen 350 işçinin yerine AKP’liler Van Büyükşehir Belediyesine alındı. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde yüzlerce AKP’li usulsüz bir şekilde işe alındı. İşe alınanların büyük bölümü ise AKP yöneticilerinin ve milletvekillerinin akrabaları.

BELEDİYEYİ, AKP’Lİ GÜRAY YÖNETİYOR

Hukuksuzluğun ve adaletsizliğin hat safhaya çıktığı Van Büyükşehir Belediyesi adeta AKP'nin rant bahçesine döndü. Büyükşehir Belediyesinde alınan tüm kararların yanı sıra işe alınmalar, işten çıkarmalar, AKP Van İl Örgütü talimatıyla yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesini, AKP Van İl Başkan yardımcısı Emre Güray’ın yönettiği ortaya çıktı. Belediye alınan her kararın Güray’ın emriyle yapıldığı belirtiliyor. Mahkeme kararın rağmen işe dönmeyi bekleyen yüzlerce işçinin, yine AKP’li Güray tarafından engellendiği belirtiliyor.