Van'da Demokrasi Nöbeti: Direnerek kazanacağız!

Van'da kayyum gasbına karşı Demokrasi Nöbeti 23. gününde.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesinin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri, 23’üncü gününde devam ediyor. Van’da HDP İpekyolu İlçe Örgütü binası önünde devam eden eyleme HDP milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Ayşe Sürücü, Hasan Özgüneş, yeri gasp edilen Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, HDP il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye eşbaşkanları, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclis üyeleri katıldı. Eylemde “Halkız, haklıyız, biz kazanacağız”, “Wan, Merdin, Amed ya me ye”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Kitle ayrıca “Kayyum iradesi değil, halk iradesi” pankartı taşıdı.

SARISAÇ: EYLEMLERİMİZ SÜRECEK

Açıklamayı yapan HDP adına yapan Van Milletvekili Murat Sarısaç, kayyumlara karşı 23 gündür alanlarda protestoların sürdüğünü belirtti. Bu etkinlikleri kayyum gidene dek sürdüreceklerini söyleyen Sarısaç, şunları da kaydetti:
"Dünden bu yana bunların yaptığı gasplara, katliamlara nasıl direnmişsek, bugün de sürdüreceğiz.
Etkinlikler sırasında geçen gün bir genç, sırf Kürdistan dediği için gözaltına almak istendi. Nasıl ki saray Kürtleri bastırmaya çalışıyorsa, onun turnusol yansıması olan polis de yerelde halk üzerinde bu baskı araçlarıyla bastırmaya çalışıyor. Diyarbakır zindanlarında yoldaşlarımız nasıl ki Esad Oktay’ları mahkûm etmişse, bizler de bugün aynı faşist anlayışı mahkûm edeceğiz."