YBŞ, Mam Zeki Şengali'yi andı

KCK Yürütme Konsey Üyesi ve Êzidî Toplumu Koordinasyon üyesi Mam Zeki Şengali (İsmail Özden), şehit edilişinin ikinci yıldönümünde Şengal'de YBŞ tarafından anıldı.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, 15 Ağustos 2018'ta Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen Zeki Şengali'yi andı.

YBŞ, "Mam Zeki'nin şehadeti ile bölge halklarının iradesi ve ittifakını kıramayacaklar. Bugün binlerce kişi Mam Zeki'nin izini takip ediyor. Halkımızın Mam Zeki'nin emeğini takip ederek birlik olmalı, birliğini büyütmeli ve bu iradeyle düşmanın oyunlarını boşa çıkarmalı" dedi.

PKK'nin Türk devletine ilk kurşunu sıktığı atılıma işaret ederek 15 Ağustos'un Kürdistan halkının tarihinde önemli bir yerinin olduğuna da vurgu yapan YBŞ, "İlk günden bugüne ezilen halkların çemberi oldu. Düşmanın kalbinde her geçen gün derinleşen ve büyüyen çaresiz bir yara oldu" diye belirtti.

15 Ağustos atılımı ve kahramanlıklarının yanında ne yazık ki farklı yıllarda aynı günlerde katliamlar gerçekleştiğini belirten YBŞ, 14 Ağustos'ta Tilezer ve Siba Şêx Xidir köylerinde vahşi bir katliam gerçekleştiğini, 15 Ağustos 2014'te Koço katliamının yapıldığını hatırlattı. Mam Zeki Şengali'nin de Koço katliamının yıldönümü olan 15 Ağustos 2018'de şehit edildiği belirtildi.

YBŞ, Mam Zeki Şengali'nin kendileri için eşsiz bir onur olduğunu altını çizdi.