YPS Misilleme Timleri’nden dört kentte eylem

YPS Şehit Seyit Batman Misilleme Timleri, Amed’te Türk polisine ait bir takip aracı, Manisa’da kimyasal madde taşıyan iki tanker, Muğla’da “bir faşiste ait” otomobil ve Denizli’de “faşist” bir şahsa ait çiftliği ateşe verdiklerini bildirdi.

YPS Şehit Seyit Batman Misilleme Timleri yaptığı yazılı açıklamada “Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikam hamlesi” kapsamında bir çok kentte eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamaya göre, 20 Temmuz günü gece saat 22:45’te Amed’in Kayapınar ilçesine bağlı Toki Üçkuyu mahallesinde jandarma ve özel harekat polislerinin bulunduğu alanda “işgalci Türk polisine ait teknik takip dolmuşuna yönelik sabotaj eylemi” gerçekleştirildi.

Açıklamada, “Üyelerimizin uzun bir süre takibe aldığı işgalcilere ait PÖH ve jandarmanın kullandığı ortam dinlemesi yapan 2 milyon TL değerindeki panelvan dolmuşa yönelik sabotaj eylemi sonucunda araç tümden imha edildi. Eylemin ardından işgalciler Üçkuyu mahallesini ablukaya alırken misilleme timi üyelerimiz sağlam bir şekilde eylem yerinden geri çekildi” denildi.

Açıklamada diğer üç kentteki eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

“30 Temmuz günü saat 19:00’da Manisa’da Muradiye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan atık depolama tesisine misilleme timi sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Yapılan eylemde tesis ile beraber içerisinde bulunan 2 kimyasal taşıma tankeri ve içerisinde yer alan kimyasal maddeler tümden imha edildi. Yangını düşman öbür gün saat 11:00’a kadar ancak söndürülebildi.

1 Ağustos günü Muğla'nın Yatağan ilçesi Konak Mahallesi’nde Ö.G adlı faşist şahsın 48 AEB 796 plakalı otomobili timlerimizce ateşe verildi. Araç kullanılamaz hale geldi.

21 Temmuz günü saat 09:00’da Denizli'nin Çameli ilçesinde Karabayır Mahallesi'nde faşist E.U ait çiftlik ateşe verildi. Yangın sonucunda çiftlik tamamen imha oldu.”

Açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Özyönetim direnişleri ve kahraman şehitlerin çizdiği yolda yürüyerek Türk faşist rejimine yaptıklarının hesabını soracağız. Taybet Ana’nın günlerce yerde yatan bedeni bodrumlarda yakılan insanlarımızın intikamı büyük olacaktır. Hacı Lokman Birlik Şırnak sokaklarında akrep tipli zırhlı aracın arkasında sürüklenişi en büyük gerekçemizdir. Başta metropoller olmak üzere şehirleri Türk devletinin korkulu rüyası haline getireceğiz. Devlete ve onun işbirlikçi takımına ait ne varsa hedefimizdedir. Xebatkarların, Axinlerin selamını her an her yerde eylemlerimiz ile yaşatacağız.

Bu eylemlerimiz ‘Cenga Heftanin’ direnişi ve direniş şehitleri anısınadır.”