1 Mayıs Van'da kutlandı: Daha güçlü geliyoruz!

Emekçilerin bayramı 1 Mayıs Van’da binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

1 Mayıs Van’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Musa Anter Barış Parkı'nda yapılan kutlamalara HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP MYK Üyesi Zahide Besi, HDP-DBP PM üyeleri, KESK-DİSK yöneticileri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri, DTK temsilcileri ve halk katıldı. Alana ‘OHAL değil demokrasi’, ‘KHK değil emek' yazılı döviz ve pankartlar asıldı.

Etkinlik, 1 Mayıs 1977 Taksim ve 10 Ekim Ankara katliamlarında yaşamını yitirenler olmak üzere bütün devrim şehitleri için saygı duruşu yapılarak başladı.

Tertip Komitesi Başkanı Seher Kadiroğlu Ataş ve Van DİSK Eş Başkanı Ömer Tekin’ın yaptığı konuşmaların ardından söz alan HDP Milletvekili Uca, arkadaşlarının rehin tutulmasına tepki gösterdi. Uca, 24 Haziran’da Van halkının bir kez daha AKP'ye gereken cevabı vereceğini ifade etti.

'KORKTUKLARI BAŞLARINA GELECEK!'

Taksim’de 1 Mayıs’ı yasaklayanlara rağmen 1 Mayıs direniş ruhunun tüm dünyayı dolaştığını kaydeden Uca, her şeyi yasaklayarak sonuç alacaklarını sananların yanlış hesaplarının 24 Haziran’da sandıktan döneceğini kaydetti. Uca, şöyle devam etti: "Şimdi de halkımızla yaptığımız ittifaktan korkuyorlar. O kadar korkuyorlar ki OHAL’i bile kaldırmıyorlar. Ancak korktukları başlarına gelecek ve HDP bu defa 100 milletvekili ile Meclis'e girecek. Bunun gerçekleşmesi için çok çalışacağız ve başaracağız. AKP’ye oy veren Kürt insanlarımız da şunu bilsin ki AKP artık MHP’nin elinde rehin bir partidir. Orada bir ittifak yoktur. Ülkeyi şu anda MHP yönetmektedir.”

Konuşmaların ardından 1 Mayıs kutlamaları müzik dinletisi ile son buldu.