Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

10 yetmedi, AKP 11. defa açılış yapacak

Erciş Devlet Hastanesi'nin 10 defa açılışını yapan AKP hükümeti, hastaneyi tekrar kapatarak yerel seçimlerde yeniden açılış yapacak.

Kürdistan illerinin tüm kaynaklarını sömüren AKP iktidarı, her seçim dönemlerinde sözde yatırım ve açılış yaptığı yalanlarına başvuruyor. Bu yatırım yalanlarından biri de 2008 yılında temeli atılan Van Erciş Devlet Hastanesi.

Bir yılda tamamlanması beklenen hastane 10 yıldır rant merkezi haline getirilerek AKP ve yandaş müteahhitler tarafından bilinçli şekilde tamamlanmıyor. 10 yıl içinde her genel ve yerel seçimlerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar Van'a her gelişinde hastane açılışı yapılıyor. Açılışı yapılan hastane daha sonra bitirilmediği için yeniden kapatılıyor.

HASTANE SEÇİMLERDEN HEMEN SONRA YENİDEN KAPATILDI

Erciş Yeni Devlet Hastanesi en son 24 Haziran seçimleri öncesi törenle açılmıştı. Seçim öncesi açılan hastane, seçimlerden hemen sonra yeniden kapatıldı. AKP’nin rant haline getirdiği hastanede doktor ve sağlık personeli görev yapmadığı gibi, tıbbı teknik malzemeler de bulunmuyor.

Erciş’te 2008 yılında inşaatına başlanan Erciş Devlet Hastanesi'nin bugüne kadar 10 defa açılışını yapan AKP hükümeti, şimdi de açtığı hastanenin girişlerini duba ve sandalyelerle kapattı. AKP hastaneyi yeniden kapatarak önümüzdeki aylarda yapılacak yerel seçimlerde tekrar açılış yapacak. Genel seçimlerden hemen sonra hastaneye giden yurttaşlar, yeni hastanenin giriş ve çıkışlarının duba ve sandalyelerle kapatıldığını gördü.

1 YILDA BİTİRECEĞİZ DEDİLER 10 YIL OLDU

Hastanenin yeniden kapatılmasına tepki gösteren yurttaşlar, AKP’nin bu tür yalan ve hilelerle kendilerinin kandıramayacağını belirtti. ANF'ye konuşan ve güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir kişi, annesinin yıllardır hasta olduğunu haftada 3 veya 4 gün boyunca Van’a gidip geldiğini belirterek tepkisini şu şekilde dile getirdi: "2008 yılında hastanenin temelini attılar, ‘bir yıl için bitireceğiz’ dediler ama 10 yıldır bitirmediler. Amaçları orayı ranta çevirmekti ve ranta da çevirdiler. Erciş’te ne kadar AKP ve yandaşları varsa bu rantı yediler. AKP, hastanenin açılışını önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden yapacak. Bunların vatandaşı ve hastaları düşündüğü yok."

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK BÖLÜMÜNDE DOKTOR YOK

200 bin kişinin yaşadığı Erciş’te yeterli sağlık hizmeti olmadığı için yurttaşlar 100 kilometre uzakta bulunan Van merkeze gitmek zorunda kalıyor. Van’daki hastaneler de yoğunluktan dolayı, Erciş ve başka ilçelerde gelenleri, Tatvan, Amed, Erzurum gibi şehirlere gönderiyor. Erciş Eski Devlet hastanesinin, depremden dolayı büyük hasar görmesi ve yoğun nüfustan kaynaklı, halka yeterli sağlık hizmeti sunamıyor. Erciş Devlet Hastanesi'ne, Erciş’in yanı sıra, Patnos, Muradiye, Çaldıran ilçelerindekiler de geliyor.

BEKLEME SALONUNDA DOĞUM GERÇEKLEŞTİ, BEBEK YAŞAMINI YİTİRDİ

Erciş’te yüz binlerce hastaya bir doktor düşüyor. Özellikle kadın doğum ve çocuk bölümlerinde hiç doktor bulunmuyor. Kadın doğum bölümlerinde doktor olmadığı için, doğumları ebeler ve hemşireler yapıyor. Acil durumlarda doktor olmadığı için birçok anne ve çocuk yaşamını yitiriyor.

Nisan ayında doğum sancısı yaşayan kadına hastane personeli tarafından 'doktor yok' denilerek müdahale edilmemesinin ardından bekleme salonunda doğum gerçekleşti. Doğum sırasında yere düşen ve başı zemine çarpan bebek hayatını kaybetti. Olay sonrası insanların tepki göstermesi üzerine hastane yönetimi ise polisi çağırarak hasta yakınlarını gözaltına aldırdı.