14 Temmuz şehitlerinin mirası faşizmi durduracak

Şengal'deki HPG ve YJA Star gerillaları, 14 Temmuz direnişçilerinin büyüttüğü ruhu ve bıraktıkları mirasın yüklenen ardıllarının, bugün de Türk faşizmini durduracağını söyledi.

Şengal Dağı'ndaki HPG ve YJA Star gerillaları, 14 Temmuz Büyük Olum Orucu'nun 35. yıl dönümünde ANF'ye konuştu.

KÜRDİSTAN HALKI PKK'LİLEŞTİ

14 Temmuz Direnişi'nin şüphesiz mücadele tarihleri açısından yeni bir dönüm noktası olduğunu anımsatan HPG komutanlarından Zinarîn Eser, "Kürdistan tarihinde bir kez daha Ortadoğu'nun yeniden dirilişine öncülük ediyor. Bütün bunlar temelini ve yaşam kaynağını 14 Temmuz Direnişi'nden alıyor’’ dedi. Şüphesiz o günkü direniş olmasaydı Kürdistan'daki dirilişin de olamayacağını kaydeden Zinarîn Eser, şöyle devam etti: "Onların mirasıyla dalga dalga büyüyerek güçlü bir halk hareketine dönüştü. Bugün de Türk faşizmi, teslim alacağını, yok edeceğini iddia ediyor; yakıp yıkıyor. Ancak dört parça Kürdistan'daki direniş, devrim ve inşa, 14 Temmuz ruhuyla devam ediyor. 'PKK halktır, halk burada' milyonların sloganı haline geldiyse PKK halkla bütünleşmiş ve Kürdistan halkı PKK'lileşmiştir. Önder Apo’nun fedaileri olarak 14 Temmuz Direnişi'nin öncülerine yakışır bir şekilde Önderliğimize halkımıza ve hareketimize bağlı kalarak, mücadeleyi zafere götüreceğiz. Düşman, Önder Apo'yu fiziki olarak da özgürleştirmenin temel iddiamız olduğunu bilmelidir.’’

BAYRAĞI ZİRVEYE ÇIKARACAĞIZ

HPG gerillası Cûdî Destan da 14 Temmuz direnişçilerinin kendilerini siper ederek faşizmi durdurduklarını; hiçbir zaman pes etmediklerini ve boyun eğmediklerini; her zaman başaracağız diyerek yollarına devam ettiklerini hatırlatarak, onların bıraktıkları bayrağı zirveye çıkarma yükümlülüklerine işaret etti. Destan, "Kemal Pir’in ardılları olarak bıraktıkları mirasla sonuna kadar yolumuza devam edeceğiz’’ dedi.

RUHU VE MİRASI YAŞIYOR

HPG komutanlarından Serhat Serxwebûn ise 14 Temmuz direnişçilerinin bütün işkencelere rağmen düşmanın karşısında dik durup tarihin seyrini değiştirdiklerini vurgulayarak, o direnişin Kürt Özgürlük Hareketi'nin bugüne kadar da büyük adımlar atmasına kaynaklık ettiğini söyledi. Türk sömürgeciliğinin bugün de aynı faşizmi hem zindanlarda hem de dışarıda boca ettiğini kaydeden Serxwebûn, şunların altını çizdi: "Türk devletinin şunu iyi bilmesi gerekir; ne halkımız ne de bizler boyun eğeriz. O gün bedenlerini ölüme yatıranların ruhu ve mirası bugün mücadelemizde yaşıyor. Bu ruh ve mirasla Türk faşizmini durduracağız."