2 şehidin kimlikleri açıklandı

HPG, Mêrdîn ve Zap’ta şehadete ulaşan 2 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Hareketimizin eylemsizlik kararına ve gerilla güçlerimizin buna riayet etmesine rağmen işgalci TC devletinin saldırıları durmamış ve Medya Savunma Alanlarımıza saldırmaya devam etmiştir. İşgalci TC ordusunun 21 Nisan 2023 günü Zap’ın batısına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Viyan Özgür yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Öncü bir YJA Star militanı olan Viyan yoldaşımız fedai tarzdaki katılımı, Önder Apo ve şehitler çizgisine olan sarsılmaz bağlılığı ile tüm yoldaşlarına örnek olmuştur.

Halkımızın özgürlük mücadelesine Viyan yoldaş gibi kahraman bir militanı yetiştiren değerli ailesi başta olmak üzere Maxmûr kampındaki cefakar halkımıza, Spêrtî aşiretine ve yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Viyan Özgür yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Viyan Özgür
Adı Soyadı: Serkeftin Demir
Doğum Yeri: Maxmûr
Anne – Baba Adı: Xatûn – Sediq
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Nisan 2023 / Zap

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde her zaman merkezi bir rol üstlenen, geliştirdiği direniş ve serhildanlarla tarihin hiçbir döneminde işgalcilere karşı boyun eğmeyen yurtsever Botan halkımız Partimiz PKK öncülüğünde gelişen tarihi direnişe de tereddüt etmeden katılmıştır. Özgürlüğün değerini bildiği kadar, gerektirdiği bedelin de farkında olan Botan halkımız bir an bile tereddüt etmeden bu bedeli vermeye hazır olmuştur. En değerli evlatlarını kendi elleriyle PKK saflarına katarak yurtseverliğin çizgisi ve ölçüsü haline gelen Botan halkı, bağrından özgürlük mücadelemizin sembolü haline gelen çok değerli komutanlar çıkarmıştır. Fazıl, Adil, Serbest, Doğan, Bedran, Zelal, Çiçek, Nûjîn, Rojîn ve ismini sayamayacağımız binlerce yiğidi halkımıza kazandırmıştır.

Viyan Özgür yoldaşımızın değerli ailesi de Botan’ın bu kadim yurtseverlik geleneğine bağlı kalmış, yürekleri her zaman Önderliğimiz ve gerilla ile atmıştır. Bundan dolayı düşmanın her türlü saldırısına karşı dik durmuş ve onurunu korumayı başarmıştır. Gerektiğinde en zorlu şartları göze alarak, tüm benlikleri ile bağlı oldukları ana topraklarından kopmayı bile göze almış, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yıllarca mülteci kamplarında kalmış, fakat özgürlük mücadelesinden asla taviz vermemiştir. Viyan yoldaşımız da böylesine değerli bir ailede Maxmûr’da doğmuştur. Ailesinin ve doğup büyüdüğü Maxmûr’un yurtsever özelliklerinden ötürü Viyan yoldaşımız da Partimizi küçüklüğünden itibaren tanımaya başlamıştır. Daha küçük yaşlardan itibaren çevresinde yaşanan olayları anlamaya çalışmış, gençlik yıllarında ise bu anlama çabaları daha çok sorgulamalara dönüşmüştür. Özellikle ailesi ile birlikte binlerce insanımızın neden topraklarını terk ederek Maxmûr’a göç ettiğini sorgulamıştır. Yine kendisine sunulan yaşamın ne kadar özgür olduğunu ve gerçekten yaşanmaya değer bir yaşam olup olmadığını sorgulamıştır. Bu sorgulamalarında düşman gerçekliğini görmüş ve bilince çıkarmıştır. Düşmanın, sadece en doğal insani haklarını isteyen ve bunun için mücadele eden insanlarımıza reva gördüğü uygulamalar karşısında büyük öfke duymuştur. Öfkesini mücadeleye kanalize ederek düşmana gerekli cevabı verebileceğini bilen yoldaşımız, bunun gerilla saflarına katılmakla mümkün olduğunun bilincine varmıştır. Bir ablasının da özgürlük mücadelesine katılıp halen mücadele ediyor olması da Viyan yoldaşımızı etkilemiş, ablasının izinden yürüyerek onunla birlikte omuz omuza özgürlük mücadelesini vermenin hayalini kurmuştur. Halkımıza yönelik DAİŞ çete saldırılarının yoğunlaştığı bir süreçte genç bir Kürt kadını olarak halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmek için gerilla saflarına katılma kararı alan Viyan yoldaşımız yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Can suyu ile buluşan bir fidan misali Viyan yoldaşımız da Kurdistan dağlarıyla buluşur buluşmaz adeta kendisini yeniden bulmuş ve “xwebûn” olmaya doğru ilk adımını atmıştır. Değerli ailesinin ve yaşadığı alanın köklü yurtseverlik kültürü ve toplumsal ahlakı sayesinde sistemin kirine bulaşmadan özünü korumayı başaran Viyan yoldaşımız, aldığı PKK eğitimleriyle de bu özlü kişiliğini daha da geliştirmiştir. İlk eğitimlerini aldığı Qendîl alanında bir süre pratik yürüten yoldaşımız burada daha çok Parti yaşamını anlamaya ve uygulamaya çalışmıştır. Daha sonra Zap alanına geçmiş ve bir süre bu alanda pratik çalışmalara katılmıştır. Gerilla saflarına katılımından itibaren her zaman büyük düşünen ve kendisini her an geliştirmeyi esas alan Viyan yoldaşımız, ancak bu şekilde Önder Apo ve şehitlerimizin emek ve çabalarına cevap olabileceğini bilmiştir. Bunun için her zaman yoğunlaşmış ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmıştır. Kendisini daha fazla geliştirmek, Zîlan ve Beritan çizgisinde bir katılımın sahibi olmak isteyen Viyan yoldaşımız bunun Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olarak gerçekleştirebileceğini öngörmüştür.

Bu temelde Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuş ve aldığı eğitimlerle kendisini hem askeri hem de ideolojik olarak geliştirmiştir. Eğitim sürecinde yaptığı yoğunlaşmalarla özgür kadın kimliğine ulaşarak Zîlan ve Beritanların çizgisinde derinleşmeye çalışmıştır. Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan Viyan yoldaşımız, bu süreçte katılımı ve iddia düzeyi ile yoldaşlarına güven vermiştir. Yine meraklı ve öğrenmeye açık yapısı nedeniyle birçok önemli çalışmada yer almış ve bu çalışmalardaki başarılı pratikleriyle tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Hêzên Taybet karargahında yüksek sorumluluk duygusu, dikkat, güven ve inisiyatif gerektiren çalışmalarda görev almış, bu çalışmalarını başarıyla pratikleştirmiştir. Yer aldığı çalışmalardaki hakimiyeti ve inisiyatifli katılımı ile çalışmaların gelişmesine öncülük yapmıştır. Hiçbir zaman mevcut katılım düzeyini yeterli görmemiş, şehit yoldaşlarına ve Önder Apo’ya layık olmak için daha fazla çalışması ve fedailik iddiasına denk bir katılımın sahibi olması gerektiğini dile getirmiştir. Bu nedenle Viyan yoldaşımız yaşamında hesapsızca bir katılımın sahibi olmuştur. Yoldaşlık ilişkilerinde her zaman samimi olmuş ve kendini sorumlu görmüştür. Kendine has mizacıyla ortama moral veren karakteriyle yaşamımıza renk katmıştır. Viyan yoldaşımız fedai Apocu ruhu kendisinde yaratarak savaş pratiğinde sorumluluk alma önerisinde bulunmuş ve şehitlerin intikamını almayı kendisine amaç bilmiştir. Bu temelde yüzlerce yoldaşını tanıdığı, birlikte mücadele ettiği ve bu yoldaşlarından bazılarını şehit verdiği Zap’ın batısına geçmiştir. Bu alanların kendisi için farklı bir maneviyatının olduğu dile getiren Viyan yoldaşımız, bu maneviyattan aldığı güçle çalışmalara daha sıkı sarılmış ve düşman saldırılarına cevap olmak için yoğunlaşmıştır. Nefes aldığı her an’a şehit yoldaşlarının anılarını sığdırmayı başaran Viyan yoldaşımız bu anılara bağlı kalmayı başarmıştır. Gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşarak halkımızın özgür yarınlarının teminatı olan Viyan yoldaşımız her zaman biz yoldaşlarıyla birlikte olacak ve öncülük yapmaya devam edecektir.

BAGOK’TA ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

13 Mayıs 2023 günü yaptığımız açıklamada, 2 Mayıs 2023 günü Mêrdîn’in Bagok alanında düşmanla güçlerimiz arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve bu çatışmalarda Bahoz Çiya yoldaşımızın şehadete ulaştığını belirtmiştik. Büyük bir cesaret ve kararlılıkla düşman saldırılarına karşı koyan ve son nefesine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaşan Bahoz yoldaşımız Partimizin direniş çizgisinin temsilciliğini yaparak ölümsüzleşmiştir.

Bahoz yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, anısını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Bahoz Çiya yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bahoz Çiya
Adı Soyadı: Erdal Marangoz
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Saliha – Zemîrhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Mayıs 2023 / Mêrdîn

Qelqelî halkımız Hareketimizin Serhed alanında gelişim göstermesiyle kopmaz bir bağlılıkla partimiz PKK’ye bağlanmış ve mücadelemize kattığı yüzlerce değerli evladıyla yurtseverliğin gereğini layıkıyla yerine getirmiştir. Düşmanın her türlü fiziki işkencelerine, soykırım ve katliam uygulamalarına karşı hiçbir şekilde duruşundan taviz vermemiş, böylece düşmana özgür Kürtlüğün onurlu duruşunu göstermiştir. Böyle yiğit bir halkın bir evladı olarak Qelqelî’de doğan Bahoz yoldaşımız kuşkusuz ailesi ve çevresinden aldığı terbiye, ahlak ve yurtsever bilinçle büyümüştür. Bundan dolayı daha küçük yaşlardan itibaren Partimizi tanımaya başlamış, çocukluk kahramanı olarak bellediği gerillaya katılmayı en büyük arzusu haline getirmiştir. Soykırımcı Türk devletinin Kürt çocuklarını asimile etmek için bir araç olarak kullandığı okullarına gitmeyen Bahoz yoldaşımız, böylece düşmanın asimilasyon çarkına girmeme şansına sahip olmuştur. Fakat işgalci Türk ordusu halkımızı soykırımdan geçirmek için birçok yöntem geliştirmiştir. Uyuşturucudan fuhuşa her türlü ahlaksızlığı halkımıza karşı bir silah olarak kullanmış, Kürt gençlerini bu yöntemleri kullanarak özgürlük mücadelemizden uzak tutmaya çalışmıştır. Düşmanın bu politikalarının farkında olan Bahoz yoldaşımız kendisini bilinçlendirmiş ve düşmanı bu politikalarını kişiliğinde boşa çıkarmıştır. Bir süre Türkiye metropollerine giden yoldaşımız, burada da düşmanın ayrımcı politikalarına şahitlik etmiş ve maruz kalmıştır. Düşmanın yaşamın her alanında Kürt dilini ve kültürünü yasaklaması ve baskı altında tutmak istemesi Bahoz yoldaşımız da büyük bir tepkinin yaşanmasına neden olmuştur. Yine Rojava Özgürlük Devrimi’ne yönelik Türk devleti destekli çete saldırılarının gelişmesi ve halkımıza karşı katliamlar geliştirmesi Bahoz yoldaşımız için önemli bir kararlaşma aşamasının yaşanmasına neden olmuştur. Düşmanın tüm saldırılarına karşı bir Kürt genci olarak halkımızın savunmasını yapması gerektiğine inanmış ve 2014 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek çocukluk hayalini gerçekleştirmiştir.

Yeni savaşçılar eğitimini Avaşîn alanında gören yoldaşımız, aldığı eğitimlerle gerilla ve dağ yaşamına kısa sürede adapte olmuştur. Gerilla yaşamında ilk olarak gerillanın kutsal yoldaşlık ilişkilerinden etkilenmiştir. PKK ortamındaki yoldaşlık ilişkilerini herhangi bir yerdeki arkadaşlıkla karşılaştırmayı bile hata saymıştır. Çünkü PKK yoldaşlığının fikir ve amaç yoldaşlığı olduğunu bilince çıkarmış ve kendisi de bu bilinçle yaşama katılarak yoldaşlarının iyi bir yoldaşı olamaya çalışmıştır. Avaşin alanında yaklaşık 2 yıl gerillacılık yapan Bahoz yoldaşımız burada gerillacılık sanatı noktasında yetkinleşmiştir. Uzun yılların tecrübesini kısa sürede edinmeyi başararak yoldaşlarına öncülük yapmaya başlamıştır. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı her zaman en ön cephede bulunan yoldaşımız tereddütsüz bir katılımın sahibi olmuştur. Fedaiyane bir katılımla düşman üzerine gitmekten çekinmemiş ve gerçekleşen birçok eylemde önemli rol oynamıştır. Bu eylemlerdeki başarılarıyla tüm yoldaşlarının kendilerine örnek aldığı bir yoldaşımız olmuştur. 2016 yılında Avaşîn alanında gerçekleşen bir düşman saldırısında ağır yaralanmıştır. Yaklaşık bir yıllık tedavi sürecinin ardından tekrar iyileşmiş ve görevini başına dönmüştür. Tedavi sürecinde yeni dönem gerilla taktiği konusunda önemli yoğunlaşmalar yapan yoldaşımız bu süreci önemli çıkışlar yapmak için zemin yapmıştır.

Tedaviden döndükten sonra ilk olarak Mahsum Korkmaz Akademisi’nde ideolojik ve komuta eğitimi almış, daha sonra askeri uzmanlık eğitimi alarak kendisini yeni dönem gerillacılığında derinleştirmiştir. Mücadelesini büyütmeyi ve bu şekilde Önderlik ve şehitler gerçekliğine layık olmayı temel amacı edinen Bahoz yoldaşımız, bunun Bakurê Kurdistan’da sömürgeci Türk devletine karşı birebir savaşarak mümkün olacağına inanmıştır. Bu temelde yüzünü Bakurê Kurdistan’a dönmüş ve doğduğu Serhed alanına doğru yola koyulmuştur. Fakat daha sonra bazı ihtiyaçlardan dolayı farklı çalışmalara geçmek zorunda kalmıştır. Yüksek güvenlik, dikkat ve disiplin gerektiren bu çalışmalardaki katılımı ile yoldaşlarını kendisine olan güvenini boşa çıkarmamıştır. Yaptığı başarılı pratiklerle dönem görev ve sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş ve halkımız ve yoldaşlarının beklentilerine cevap olmayı başarmıştır. En büyük hayallerinden biri olan Bakurê Kurdistan’a geçmeyi başararak Mêrdîn alanında mücadele yürüten Bahoz yoldaşımız, burada da özlü katılımı ile yoldaşlarına öncülük etmiştir. Düşmanın 27 Nisan 2023 gününden itibaren başlattığı imha amaçlı operasyonlarda da düşman güçlerine darbe üzerine darbe vuran yoldaşlarımızdan biri olmuş ve tarihsel görevini başarılı bir şekilde yerine getirerek şehadete ulaşmıştır.

Tüm çalışmalara coşkulu ve fedakarca katılan Bahoz yoldaşımız gelişmeye açık ve gelecek vadeden bir komutan adayı olmuştur. Özgüvenli kişiliği, yoldaşlık ilişkilerindeki mütevazı ve samimi duruşuyla örnek bir Apocu militan olan Bahoz yoldaşımız her zaman mücadelemizde yaşayacak ve bizlere güç kaynağı olmaya devam edecektir.”