2019'da 'yeni gerilla modeli' yaratılacak!

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, tüm komuta ve savaşçı yapısına yönelik yeni yıl mesajında, zafer gerillası ve yeni gerilla modeli yaratma sözü verdi. Komutanlık, 2019’da savaşın tırmanacağı konusunda uyardı.

Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanlığı yazılı mesajında, 2019 yılında bekleyen tehlikelere ve mücadele kararlılığına dikkat çekti.

Komutanlık, “Genel gelişmelere bakıldığında bölgemiz Ortadoğu’da yürütülmekte olan savaşın önümüzdeki yıl daha da tırmanacağı görülmektedir” dedi.

HSM Karargah Komutanlığı, “Çünkü bölge halklarına çokça acılar çektiren bu savaşın durdurulmasına ve sorunların çözülmesine dair ortaya konulmuş herhangi bir çözüm projesi yoktur” diye ekledi.

Mesajda devamla şu ifadelere yer verildi:

“Bir tek Önder Apo’nun ortaya koyduğu çözüm projesi var ki, başta Türk sömürgeciliği olmak üzere genelde sömürgecilik ve uluslararası hegemonik güçler halkların kardeşliğini, kadınların özgürlüğünü, özgürlük ve demokrasiyi öngören demokratik ulus çözümü perspektifinden korkmakta ve faşist Türk devleti eliyle saldırılar yönlendirmektedirler.

ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI DEĞİL, ÇETE BAŞKANIDIR

“Terörizme karşı mücadele ediyoruz” adı altında bölge halklarına büyük bir terörü ve şiddeti dayatan Türk devletinin bu duruşu olduğu müddetçe savaşın durdurulmasına ve çözümün geliştirilmesine dönük bütün çabalar da boşa çıkacaktır. Çünkü karşımızda Kürt’ü öldürmekten zevk alan, bunu her gün meydanlarda övünerek propaganda konusu yapan, açıkça saldırı ve terörü meşrulaştırarak Türkiye’de şovenizm damarını şahlandıran ve kelle avcılığı ile oy almak isteyen bir cumhurbaşkanı var. Açık ki bu bir cumhurbaşkanı değil, bir çete başkanıdır. Kan dökerek iktidarını sürdürmek isteyen ve varlığını kan dökmeye dayandıran bu faşist zihniyetin bütün etkileri ortadan kaldırılmadan Kürdistan, Türkiye ve bölgemizde savaşın durdurulması, barış ve kardeşliğin gelişmesinin mümkün olmayacağı açıktır.

ERDOĞAN 2019’DA SAVAŞI DAHA DA TIRMANDIRACAK

Bu yüzden görülen o ki, 2019 yılında hem bölgemizde hem de ülkemiz Kürdistan’da savaş daha da tırmanacaktır. Özellikle faşist ırkçı Ankara rejimi ile halkımızın ve hareketimizin Bakur’da, Başur’da ve Rojava’da çetin bir mücadeleyi yürüteceği şimdiden görülmektedir. Açık ki yaşadığımız zorluklar vardır. Ama her koşulda Önder Apo’nun aydınlatıcı ve çözümleyici felsefesiyle yaklaştığımızda başarı koşullarının her zaman olacağı açıktır. Bizim bu mücadeleyi kazanmamızın imkan ve koşulları bugün her zamankinden daha çoktur. Bu faşist sömürgeci zihniyet yapısı 2018 yılında Rojava’da yapamadığını şimdi yapmaya dönük çabalar sergilemekte ve Rojava Kürdistanı’na saldırmayı planlamaktadır. Bu, tüm Kürdistan’da yeni bir savaş safhasına geçilmesi anlamına gelmektedir. Bu, salt Rojava’da değil tüm Kürdistan’da Türk sömürgeciliğine karşı halkımızın büyük tarihi bir direnişinin gündeme gireceğini açıkça göstermektedir.

YENİ GERİLLA MODELİ

Biz, Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak bir süreden beri yoğun bir biçimde üzerinde durduğumuz yeniden yapılanma faaliyetleri çerçevesinde her alanda ve son savaş teknolojileri de dahil her çeşit saldırı biçimine karşı durabilecek ve sonuç alabilecek yeni, çağdaş, profesyonel bir gerilla sistemini geliştirdiğimiz oranda savaşın başarısını da kesinleştirmiş olacağız.

Bu konuda siz tüm yoldaşların temel gündemi yeniden yapılanma çerçevesindeki eğitsel faaliyetlerle yeni dönem gerilla çizgisini, sistemini içselleştirme ve yaşamsallaştırma olmalıdır. Özellikle gerillada olması gereken köklü değişimi zihinsel açıdan ele almak ve böylece çağın gerilla tarzına ulaşmaya mutlak anlamda inanmak ve bu inançla tüm gücüyle yoğunlaşma içerisine girmek şarttır. Bizim, yeni gerilla modelini geliştirdiğimiz oranda zaferi kesinleştireceğimize inanmalı ve ona göre yeni yılın bu ilk günlerinde daha fazla yoğunlaşıp profesyonel gerillada derinleşerek köklü değişimi gerçekleştirmemiz büyük önem taşımaktadır. Bu temelde gösterilecek taktik ve teknolojik performansla sonuç almasını bilecek profesyonel gerilla düzeyini yaratmamız çok önemlidir. Son iki yıldan bu yana yaşadığımız yoğunlaşmayı içinden geçtiğimiz bugünlerde zirvelendirerek tamamlarsak, önümüzdeki süreci yepyeni bir gerilla mücadelesi ve hamlesel bir çıkışla geliştirmemiz ve başarılı kılmamız imkan dahiline girecektir.

ZAFER GERİLLASINI KESİNLİKLE YARATMA MESAJI

Bugün cezaevlerinde ve dışarıda devrimci önderlerin öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerini bizim gerilla olarak doğru karşılamamızın yolu zafer gerillasını yaratmaktan geçmektedir. Bunun da belirttiğimiz çerçevede, yeniden yapılanma projesi ekseninde ideolojik, örgütsel ve askeri yoğunlaşma ve yeni gerilla modelinin yaratılmasıyla mümkün olacağını bilmemiz ve buna göre devrimci görevlerimize doğru yaklaşmamız gerekiyor. Açlık grevlerinin bu denli devindirici bir düzeye gelerek bize verdiği mesaj; zafer gerillasını kesinkes yaratma mesajıdır. Bizler bir süreden beri gündemleştirdiğimiz ve üzerinde yoğunlaştığımız yeni dönem gerilla çizgisini yaşamsallaştırarak tüm direnişçilerin, Önderliğimizin, halkımızın ve dostlarımızın beklentilerine cevap olacağımıza inanıyor, bu inançla yeni yıl mücadelesinde tekrardan sizlere bütün devrimci coşkumuzla üstün başarılar diliyor, sevgi ve saygılarla hepinizi selamlıyoruz.”