24 Kürt gazeteciye 15’er yıl hapis istemi!

Azadiya Welat gazetesi bürosuna yapılan baskında gözaltına alınan 24 gazeteci hakkında 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AKP-MHP faşizmi tarafından kapatılan Azadiya Welat gazetesinin merkez bürosuna asılsız bir ihbar gerekçe gösterilerek, 28 Ağustos 2016’da yapılan baskında gözaltına alınan 24 gazete dağıtımcısı hakkında dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 24 gazeteci hakkında 3’erli gruplar halinde ayrı ayrı iddianame hazırladı. Diyarbakır 9. ve 10. Ağır Ceza Mahkemelerince kabul edilen iddianamelerde Azadiya Welat’ı dağıttıkları için “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ile suçlanan 24 gazetecinin 7’şer buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapsi isteniyor. Davalar Şubat ve Mart 2018 tarihlerinde görülecek.

Haklarında dava açılan 24 gazetecinin isimleri şöyle:

Ahmet Kızılay, Ahmet Boltan, Veysi Altın, Ercan Yeltaş, Mehmet Aydın, Mehmet Emin Aygün, Azime Tarhan, Süreyya Dal, Berhudan Tulpar, Mehmet Hüseyin Şahin, Cengiz Arslan, Ziyan Karahan, Ceylan İpek, Pusat Bulut, Yasemin Sayın, Serdal Polat, Zeynep İzgi, Hayat Yılmaz, Mehmet Emin Kaya, Mecrum Tekol, İbrahim Bayram, Engin Özelçi Arap Turan ve Ferit Toprak.