3 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG; hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliği açıkladı. HPG, aileleri ve Kürdistan halkına baş sağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava saldırısı sonucu şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, 9 Mart 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. HPG, gerçekleştirilen bu saldırı sonucunda Kamil (Yusuf Özbey), Kamuran (Serdar Güler) ve Şoreş (Ramazan Erdal) yoldaşlarımız şehitler kervanına katıldığını vurguladı.

HPG açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

"KAMİL

1976 yılında Şırnak’ta dünyaya gelen Kamil yoldaş, genç yaşta sömürgeciliğin Kürdistan halkına dönük zulmüne tanıklık eder ve Kürdistan halkının serhildan hareketinin yükseliş yaşadığı 1992 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılır. Doğduğu Botan topraklarında gerillacılık yaşamına başlayan Kamil yoldaş, özellikle Egîdlerin diyarı Gabar’da uzun yıllar kalarak sömürgeci TC faşizmine karşı büyük bir mücadelenin sahibi olur.

Savaşta gösterdiği azim, düşmana karşı beslediği kin ve halkına hizmet etme arzusuyla mücadele yaşamını devam ettiren Kamil yoldaş, 27 yıllık gerilla yaşamı boyunca bir çok başarıya imza attığı gibi, bir çok sefer de yaralanır. Zap, Kandil, Xakurkê gibi Medya Savunma Alanları’nın önemli bölgelerinde birçok stratejik görevi başarıyla yerine getiren Kamil yoldaş, sade kişiliği, tükenmek bilmeyen emekçi yapısı ve fedakar kişiliğiyle, tüm arkadaş yapısı içerisinde önemli bir yer edinmiştir. Yaşamını halkının özgürlüğüne adayan ve tam bir Önder Apo sevdalısı olan Kamil yoldaş, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gönlünde ve mücadele bilincinde her daim örnek alınacak bir komutan olarak anılacaktır.

KAMURAN BOTAN

Kamuran Botan yoldaşımız, Şırnaklı yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve erken yaşta Özgürlük Mücadelesi ile tanışmıştır. İşgalcilerin Kürt halkına diz çöktürme planı yaptığı bir ortamda, Kürdistan halkının savunmasını yapmak amacıyla Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan Kamuran yoldaş, gerillaya ilk katıldığı andan itibaren cesur, fedakar ve özverili bir katılımın sahibi olmuştur.

Botan’ın yurtsever ve savaşçı geleneğini, Özgürlük Hareketi saflarında edindiği tecrübe ile birleştiren Kamuran yoldaşımız, çok kısa sürede büyük gelişmeler kat etmiş ve tüm arkadaş yapısı içerisinde örnek gösterilen bir militan duruşun sahibi olmuştur. Düşman gerçekliğini yakından tanıyan Kamuran yoldaşımız, sade kişiliği, mütevazı duruşu ve emekçi yapısının yanı sıra, aynı zamanda Önder Apo’ya, devrim şehitlerine ve Kürdistan halkına layık bir militan duruşun sahibi olmuştur.

ŞOREŞ KOÇER

Şoreş Koçer yoldaşımız, 2014 yılında gerillanın kalbi olan Botan’dan PKK saflarına katılmış ve özgürlük mücadelesi içerisinde yerini almıştır. Katılım sağladığı ilk andan itibaren tüm gücüyle Kürt halkına ve faşizme karşı yürütülen mücadeleye hizmet eden bir duruşun sahibi olan Şoreş yoldaşımız, mücadeledeki ısrarcılığı ve zafer tutkusuyla çevresindeki yoldaşlara örnek haline gelmiştir. Yaşamdaki devrimci duruşu ile sorunlar karşısında çözüm gücü olma noktasında yer aldığı mücadele alanlarına büyük bir güç katmıştır.

Tecridi kırma, faşizmi yıkma ve Kürdistan’ı özgürleştirme mücadelesinin önemli birer neferi olan bu değerli yoldaşlarımızın şahadetinden dolayı, başta şehit düşen arkadaşlarımızın aileleri olmak üzere, yurtsever Şırnak ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor; şehitlerimizin amacı olan özgürlük mücadelesini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Kamil Şırnak
Adı Soyadı: Yusuf Özbey
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Medine - İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Mart 2019 / Gare

***

Kod Adı: Kamuran Botan
Adı Soyadı: Serdar Güler
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hafize - Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Mart 2019 / Gare

***

Kod Adı: Şoreş Koçer
Adı Soyadı: Ramazan Erdal
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hazal - Zalef
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Mart 2019 / Gare