'300'üncü haftada Roboski'de buluşalım'

Roboskili Aileler, adalet arayışlarına devam etti. Aileler, eylemlerinin 300’üncü haftasında herkesi dayanışmaya çağırdı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 299'uncu haftasında da yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Kaybettikleri yakınlarının fotoğrafları ile üzerinde “Roboski için, adalet için, failler yargılansın” pankartı taşıyan aileler adına Veli Encu açıklamada bulundu.

'FAİLLER YARGILANANA KADAR...'

Encu, 2 bin 93 gündür adalet beklediklerini, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını aktardı. “Zulme uğrayan Roboski, devletin utancı olarak tarihte hep var olacak” diyen Encu, Roboski davasının zamana yayıp unutturulmak istendiğine dikkat çekti. Encu, “Roboski’de, nesilden nesle miras kalan bir adaletsizlik içinde yaşıyor ve adalet için çabalıyoruz. Her hafta adalet nöbetlerimizde dile getirdiğimiz gibi bu çabamız, bu mücadelemiz katliamın gerçek failleri yargılanmadığı sürece devam edecektir” dedi.

ROBOSKİ'YE ÇAĞRI

Encu, adalet arayışından vazgeçmemiş ve vicdanı körelmemiş herkesi adalet arayışının 300’üncü haftasında Roboski’ye çağırarak, "Herkesi bizlerle beraber olmaya çağırıyoruz. Adalet ağacını sulamak yerine zulüm dikenine su verenlerin saltanatı elbet yıkılacaktır. Bu zulüm, bu adaletsizlik onları yok edecek bizleri ise daha kararlı kılacaktır" diye ekledi.