KONGRA GEL: 41. yılda mücadeleyi yükselterek özgürleşelim!

PKK 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayan KONGRA GEL, "PKK’nin 41. yıl mücadelesini Önder Apo üzerindeki tecridin kırılması, faşizmin yıkılması ve Kürdistan’ın özgürleştirilmesi için bulunduğumuz tüm alanlarda halkımız mücadeleyi yükseltmelidir" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, PKK kuruluş yıl dönümünü yaptığı açıklama ile kutladı.  Açıklamada, “PKK nin 40. kuruluş yıl dönümü, Rêber Apo başta olmak üzere Kürdistan ve Ortadoğu halklarına, dağda-zindanda ve yaşamın her alanında direnen yoldaşlarımıza, dünyanın en büyük ulusu ve en çok ezilenleri olan kadınlara ve ilerici insanlığa kutlu olsun. Bu vesileyle de, görkemli 40 yıllık mücadelenin militanları olarak bulundukları her alanda özgür yaşamı yaratan hakikatin takipçileri yoldaşlarımıza içtenlikle sevgi ve selamlarımızı sunuyoruz” denildi.

40. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, bugün ilerici insanlığın umudu haline gelen demokratik toplum devriminin yaratıcıları ve ruhu olan PKK şehitlerini saygı ve minnetle ananan KONGRA-GEL, “Manevi gücümüz şehit anneleri başta olmak üzere tüm ailelerine ve yakınlarına saygılarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizin özgürlük amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz” dedi.

‘PKK UMUTTUR, İRADENİN ZAFERİDİR’

“PKK, özgür Kürt’ün miladıdır, onun yaratılış destanıdır” açıklamada şunlar belirtildi: “PKK, sömürgeleştirilmiş, kendisi olmaktan çıkarılmış, bitirilmiş ve teslim alınmış Kürt ve Kürdistan tarihine karşı bir başkaldırıdır. Başaşağı tersyüz edilen Kürdistan tarihinin ayakları üstüne doğru oturtulması için tarihe yapılan bir müdahaledir.

Halklar, inançlar, kadınlar, tüm ezilenler ve ötekileştirilenler için PKK umuttur, iradenin zaferidir, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve toplumsal adalettir. PKK, maddi ve manevi olarak güçten düşürülerek yok edilmek istenen Kürdistan halklarının, Önder Apo’nun özgürlük paradigmasıyla hayatın her alanında yeniden yükselişinin adıdır.

Birinci Dünya savaşı ile Kürdistanı bölüp parçalayan ve halkımızı hak ve statüsüz bırakan kapitalist dünya sistemi güçleri, halkımızı sömürgeci devletlerin soykırım ve katliamlarına terkettiler. Yüzyıllık devletlerarası komplonun bize reva gördüğü köleliği kabul etmeyen Kürdistan halkının isyanları, devletlerarası ittifaklar temelinde kanla bastırıldı.

Önder Apo ve PKK, güçten ve takattan düşürülen Kürt halkını özgüven ve özgüç temelinde ayağa kaldırdığı için, güç ve irade sahibi kıldığı için, devletlerarası güçlerin sürekli hedefi oldu. 1999 devletlerarası komplonun nedeni de budur.

Önder Apo’nun İmralı zından direnişi, halkımızın yeni Önderlik paradigmasıyla PKK etrafında kenetlenerek demokratik ulus ve demokratik konfederalizm temelinde alternatif bir toplumsal sistem için mücadeleyi yükseltmesi, Önder Apo ve PKK’yi Kürdistan sınırlarının ötesinde bölge halklarının ve tüm ilerici insanlığın umudu haline getirdi.

'ABD’NİN KARARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Önder Apo ve PKK’nin yarattığı düşünsel ve örgütsel gücün büyümesini ve yayılmasını engelleyemeyen kapitalist dünya sisteminin egemen güçleri, bu sefer PKK’nin öncü kadrolarına yöneldiler. ABD’nin Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan yoldaşlarımıza yönelik kararını Kürdistan halkları olarak şiddetle protesto ediyoruz. Bu karar, özgürlük hareketi olan PKK’nin öncü kadrolarının etrafında halkımızın daha çok kenetlenerek mücadeleyi yükseltmesine vesile olacaktır.

‘FAŞİZMİ YIKMAK İÇİN GENÇLER VE KADINLAR PKK’YE KATILMALI’

Sömürgeci Türk devleti, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin önünü kesmek ve kazanımlarını tamamen ortadan kaldırmak için tüm olanaklarını seferber ederek sonuç almak istedi, ama tam tersine faşist Türk devletinin kendisi güç ve takattan düştü. Faşist devlet rejimi büyük ekonomik çöküntü yaşıyor ve bu giderek daha da derinleşerek faşist devlet sisteminin yıkılmasıyla sonuçlanacaktır. Bunun gerçekleşmesi için yapılması gereken tek şey, bulunduğumuz tüm alanlarda mücadelenin kesintisiz sürdürülmesidir. Bunun için Kürdistan kadınları ve gençlerini PKK saflarına katılmaya, tüm halkımızı da özgürlük mücadelesinin saflarında aktif görev almaya çağırıyoruz.

‘41. YIL ÖNDER APO’YA ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK’

Büyük coşku ile kutladığımız PKK’nin 40. yıl kutlamalarında hareket ve halk olarak en büyük üzüntümüz ve yetmezliğimiz, Önder Apo’nun esaret koşullarıdır. Bu bizim için ahlaki ve vicdani en temel görevdir. Mücadelemizin sürekli yükselişi nedeniyle büyük ekonomik kriz yaşayan faşist rejimin yıkılması ile Kürdistan ve Türkiye’de demokrasiye geçişin koşulları vardır, bu da Önder Apo’nun özgürlüğü demektir. Bunun için, PKK’nin 41. mücadele yılının Önder Apo’nun özgürlük yılı olması temelinde PKK militanlarının, halkımızın ve dostlarımızın ne gerekiyorsa yapacaklarına inanıyoruz.

PKK’nin 41. yıl mücadelesini Önder Apo üzerindeki tecritin kırılması, faşizmin yıkılması ve Kürdistan’ın özgürleştirilmesi için bulunduğumuz tüm alanlarda halkımız mücadeleyi yükseltmelidir. Faşist Türk devlet rejiminin yıkılması, Kürdistan’ın tüm parçalarında Kürt sorununun çözümü ve bölgemizin demokratikleşmesinin önünü açacaktır.

Halkımızın ve tüm yoldaşlarımızın parti kuruluş bayramını tekrar içtenlikle kutluyor, Önder Apo’nun özgürlük yılı olması temelinde 41. yıl mücadelesinde herkese üstün başarılar diliyoruz."