9 tutsak süresiz dönüşümsüz açlık grevinde

Elazığ Cezaevi’nde 6 kadın tutsağın tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 48’inci gününe girdi. 3 tutsak daha açlık grevine başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalan 3 tutsak daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. 

17 Aralık’ta süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını aileleri aracılığıyla açıklayan tutsakar Metin Serhat, Musa Candemir ve Harun Alkan, eylemlerini sonuç alınıncaya kadar sürdüreceklerinivurguladı.

Elazığ Kadın Cezaevi’nde Emine İnan, Sevim Ekin, Gülistan Seçkin, Remziye Karadağ, Kader Peker ve Zeynep Turan’ın aynı amaçla 2 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi ise 48’inci gününe girdi. Tutsak kadınlarda kilo kaybının hızla ilerlediği ve cezaevinin ihtiyaçlarını karşılamadığı öğrenildi. 

Öte yandan Elazığ 1 ve 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalan tutsakların gruplar halinde 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi de sürüyor.