Çağın Direnişi şehidi Soran, son yolculuğuna uğurlandı

Çağın Direnişi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Başûr Soran, Hewler’in Îsmaîlawa köyünde düzenlenen kitlesel tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Başûr Soran bugün doğduğu topraklarda Hewlêr’in Îsmaîlawa köyünde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan YPG savaşçısı Başûr Soran’ın babası, "Efrîn Kürtlerin kalesidir. Efrîn’i gözümüz gibi korumalıyız" dedi.

Ardından PKK Başurê Kürdistan Şehitler Komitesi’nin mesajı Melek Hıdır tarafından okundu. Mesajda, "Şehîd Başûr Efrîn direnişinin sembolüdür. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" denildi.

YPG savaşçısı Başûr Soran’ın kardeşi Wehîde Hadî ise, "Şehit Başûr kutsal bir yola çıktı. Bu onur herkese nasip olmaz. Tüm gençlere şehit Başûr’un silahını yerde bırakmama ve Efrîn direnişine katılma çağrısı yapıyorum” diye konuştu.

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Şilan Şakir  de şunları söyledi: "Tüm halkımız Kürtlere karşı uygulanan planlara karşı şehit Başûr’un mesajını almalı ve ona göre harekete geçmeli.”

Tevgera Azadî Meclis üyesi Necibe Ömer ise "Heval Başûr Hewlêr’in boynuna altın bir madalya taktı. Şehit Başûr’un düşünce ve felsefesi Başûrê Kürdistan’da geliştirilmeli. İşgalci Türk devletinin Başûrê Kürdistan’daki askeri üslerinin kaldırılması gerekir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Başûr Soran’ın şahadetnamesi ailesine teslim edildi.

Törende, şehit Başûr Soran’ın silahını alan Rence Eli adlı genç Başûr Soran ismi ile Efrîn direnişinde yer alacağı sözünü verdi.

Şehit Başûr Soran’ın cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.