Çınar'ın cenazesi verilmiyor: Polis halka ve vekillere saldırdı!

Fedai eylem düzenleyen tutsak Medya Çınar'ın cenazesi ailesine verilmiyor. Morg önünde vekillerin de aralarında olduğu gruba polis saldırdı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sabah saatlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı fedai eylemle yaşamına son veren Medya Çınar'ın (24) cenazesi Mardin Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak, Kızıltepe ilçesine götürülecek. Yakınları morg önünde bekleyen Çınar'ın cenazesi halen teslim edilmezken, HDP milletvekilleri Tuma Çelik, Pero Dündar ve Ebru Günay da beraberlerindeki heyet ile morg önünde bekliyor. 

Çınar'ın cenazesinin Kızıltepe'ye bağlı Çimenli (Margik) köyünde defnedilmesi bekleniyor.

Morg önünde onlarca zırhlı araçla polisler de beklerken, başsavcılık cenazenin aileye teslim edileceğini öne sürdü. 

Ancak bunun ardından polisler, aileyi ve HDP'li heyeti morg önünden uzaklaştırdı. Morgun önünde kalkanlarla barikat kuran polisler, kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. 

POLİS SALDIRDI

Polisler, kalabalık dağılmadan cenazeyi teslim etmeyeceklerini söyledi. Kalabalığın zorla dağıtmaya çalışılması üzerine bir grup "Şehîd namirin" sloganı atmaya başladı. Bunun üzerine polis aralarında milletvekillerinin de olduğu gruba saldırdı. Saldırıda 3 kişi darp edilerek gözaltına alınırken, polisler ile milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.