Çukurca'da hayatını kaybeden bir gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Çukurca’da 14 Ekim günü yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden bir gerillan kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı bir bölgede yoğun bombardıman sonucu bir gerillanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada, “14 Ekim günü güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Çepera Şêxa alanında bulundukları bir görev esnasında işgalci TC ordusu güçlerimizin bulunduğu alanı obüs ve havan topları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlarda Bılınd Qamışlo arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” denildi.

Hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgileri HPG sitesinde şöyle verildi:

Kod Adı: Bılınd Çiya
Adı Soyadı: Brusk İbrahim
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Sedika - İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Ekim 2018 / Hakkari

HPG-BİM ayrıca Türk savaş uçaklarının Güney Kürdistan’ın Sidekan ilçesi ve Medya Savunma Alanları’ndaki Avaşin bölgesini bombaladığını bildirdi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“26 Ekim günü saat 05.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Eli Direj boğazını bombalamıştır.

27 Ekim günü (bugün) saat 09.00 sularında savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Süleyman tepesini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.”