Êlih’te protesto: 14 Mayıs darbesine birlikte direnelim

Yeşil Sol Parti Êlih İl Örgütü öncülüğünde gerçekleşen gözaltı protestosunda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “14 Mayıs darbesine birlikte direnelim" çağrısında bulundu.

AKP-MHP faşist iktidarının seçim odaklı yürüttüğü siyasi soykırım operasyonları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Êlih İl Örgütü önünde düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi. Yeşil Sol Parti Êlih İl Örgütü öncülüğünde gerçekleşen açıklamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, DBP Eş Genel Başkanı aynı zamanda kentin adayı Keskin Bayındır, kentin adayları Ekrem Baran, Zeynep Oduncu, Nurten Ertuğrul, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Bahar Kültür Merkezi, ARİ-DER , ÖHD, Yeşil Sol Parti, HDP, DBP İl Örgütleri ve çok sayıda halk katıldı. 

‘SEÇİM ODAKLI BİR SALDIRI’

“Baskılar bizi yıldıramaz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, yargı eliyle bir saldırının başlatıldığını belirterek, AKP-MHP iktidarı güdümündeki yargının gözdağı niteliğinde bir operasyon başlattığını söyledi. Operasyonun seçim odaklı olduğunu kaydeden Sarik, hiçbir saldırının AKP-MHP iktidarının gidişatına engel olamayacağını belirtti.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ise saldırılara tepki göstererek, “Bir aciziyet operasyonu ile karşı karşıyayız. Daha önce denedikleri ve hiçbir şekilde başarı elde edemedikleri pratiklerini devam ettiriyorlar. AKP-MHP sistematik bir şekilde kadınlara, partimize saldırıyor. Günübirlik gözaltı operasyonları gerçekleştiriyor. Ancak şimdi bakın bu halkın partimize olan sevgisine. 90’larda 80’larda direnin bir direnişin ardıllarıyız. Hiçbir şekilde bize geri adım attıramazlar. Seçim odaklı bir saldırı bu. Halkın gerçeğini ortaya çıkaran gazeteciler, sandıkları koruyacak olan avukatlar, halkın coşkusunu ortaya koyan sanatçılara dönük organizeli saldırı hiçbir şekilde başarıya ulaşmayacak. Binlerce arkadaşımız gözaltına alınan arkadaşlarımızın yerine seçim çalışması yürütecek. 14 Mayıs günü kaybedecekler” diye konuştu.

‘14 MAYIS DARBESİ’

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise saldırının AKP-MHP iktidarının yıkılışının bir yansıması olduğunu belirterek, “Hiçbir yoldaşımız bu saldırılara karşı hiçbir şekilde geri adım atmadı, atmayacak. Biz buradan demokrasi hedefi olanlara sesleniyoruz. Eğer demokrasi talebiniz varsa, gelin bu 14 Mayıs darbesine birlikte direnelim. Bu faşist sisteme karşı birlikte direnelim. Ne yaparlarsa yapsınlar 14 Mayıs günü gidecekler. Başarı bizim olacak. Onlar gidecek, biz kalacağız” dedi.

Açıklama “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları ile son buldu.