Özerk Meclis kongresi: Şengal’i savunmak, Önder Apo’yu ve Kurdistan’ı savunmaktır

Şengal Demokratik Özerk Meclisi'nin düzenlenen 5’inci kongresinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Êzidî halkına yönelik mesajları ve perspektifleri okundu.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi 5’inci Kongresi, ‘Şengal’i inşa edeceğiz, özerkliği kalıcılaştıracağız’ şiariyla Sinun’da başladı. Kongre, kurum ve şahsiyetlerin gönderdikleri mesajların okunmasıyla devam ediyor. KNK, TEV-DEM, TAJÊ, Almanya heyeti ve Efrin’de yaşayan Êzidilerin ve Güney Kurdistan’daki kurum ve şahsiyetler kongreye mesajlarını gönderdi.
Kongrede Avrupa’da yaşayan Êzidîler adına konuşan Çiçek Yıldız, şunları belirtti: “Bugün kutsal topraklarla ve bu toprakları savunanlarlayız. Bu topraklardaki direnişi yakından takip ediyoruz. İşgalci Türk devleti, kutsal topraklarımıza yönelik saldırılar düzenliyor. Düşmanlarımıza mesajımız şudur ki, bu kutsal topraklardan elini ve ayağını çekmelidir. Bizler, kendi komutanlarımızı ve siyasetçilerimizi kendi içimizden seçecek ve eğiteceğiz. Bizler, başka ellerin bizleri yönetmesine izin vermeyeceğiz.”

'DİRENİŞE GEÇMELİYİZ'

KNK adına konuşan Sebriye Sevgat ise şu ifadelerde bulundu: “Şengal, Kurdistan’ın onurudur. Şengal’in direnişi hepimizin direnişidir. Bizler, gücümüzü Êzidi kadınların direnişinden alıyoruz. Bizler fermandan kurtulduk ancak başka fermanlarla karşı karşıyayız. Bunu görmeli ve buna karşı direnişe geçmeliyiz.”
Êzidi halkının öncü isimlerinden Mam Beşir’in ailesi de kongreye katılanlar arasında. Mam Beşir’in eşi Dayê Sebriye ve kızkardeşi Xanê, kongreyi selamlayarak şu mesajı verdi: “Bizler Mam Beşir’lerin ve Mam Zeki’lerin sesi olacağız. Bizler Kurdistan’daki tüm şehitlerin sesi olacağız. Bizler Şengal’i savunacağız. Şengal’i savunmak, Önder Apo’yu ve Kurdistan’ı savunmaktır.”

ÊZİDÎ TOPLUMU ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYOR

TAJÊ’nin mesajı da kongrede okunan mesajlar arasındaki yerini aldı. Mesajda şu ifadelere yer veriliyor: “Halkımız kendi iradesi, dili ve kültürüyle kendi kendini yönetebilsin diye büyük bedeller ödedi. Ödenen bedeller ve ortaya konulan direniş sonucunda halkımız kendi inancı, iradesi, onuruyla özgürlüğe yürümektedir.”
Abdullah Öcalan’ın mesajları büyük bir coşkuyla okundu.
Kurum ve şahsiyetlerin okunan mesajlarının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Êzidi halkına gönderdiği mesaj ve yaptığı değerlendirmeler de okundu. Büyük bir coşkuyla karşılanan mesajlar ve değerlendirmelerin sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atıldı.
Kongre, yıllık faaliyet raporlarının okunmasıyla devam ediyor.