İhbar sonucu hayatını kaybeden 4 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, farklı tarihlerde Xakurkê'de ihbar sonucu hayatını kaybeden 4 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG açıklamasında, Erol Tekin isimli ‘ajanın’ ihbarı sonucu 13 Kasım 2017 ve 28 Haziran 2018 tarihlerinde Xakurkê'de 4 gerilla ve 1 milisin hayatını kaybettiğini belirtti.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, hayatını kaybeden gerillalara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

‘’27 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda Şemzînan ve Xakurkê yöresinde düşmanla işbirliği içinde kontra faaliyetlerinde bulunan ve yoldaşlarımızın şahadetinde rol oynayan Erol Tekin isimli ajanın güçlerimiz tarafından cezalandırıldığını kamuoyuna duyurmuştuk. Bu kontra unsurun 3 ayrı olayda şahadetine yol açtığı yoldaşlarımızdan 4’ünü ve 1 milis arkadaşımızı daha önce kamuoyuna ilan etmiştik. Yaşanan olayların soruşturulması sürecinde, soruşturmaların salahiyeti açısından ilan etmediğimiz 4 yoldaşımızı ve 1 milis arkadaşımızı, bu soruşturmanın tamamlanması vesilesiyle anmayı bir borç biliyoruz.

Bu olaylardan birincisi 13 Kasım 2017 günü yaşanmış olup, gerçekleşen saldırıda Êrîş (Fehed Bozan) isimli yoldaşımız ile Bermize Köyü’nden olan İmdat Osman Derwêş isimli milis arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.

Yaşanan ikinci olay ise 28 Haziran 2018 günü yaşanmış olup, Sîdekan bölgesinde gerçekleşen saldırıda Hamza (Ahmet Taşçı), Botan (Serkan Özdemir) ve Rüstem (Barış Gören) arkadaşlarımız şahadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Eriş Andok
Adı Soyadı: Fehed Bozan
Doğum Yeri: Rakka
Anne - Baba Adı: İslim - İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Kasım 2017 / Xakurkê

Kod Adı: Hamza Tekoşin Baz
Adı Soyadı: Ahmet Taşçı
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Elif - Halit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Haziran 2018 / Xakurkê

Kod Adı: Botan Avaşin
Adı Soyadı: Serkan Özdemir
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Fikriye - Hurşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Haziran 2018 / Xakurkê

Kod Adı: Rüstem Cudi
Adı Soyadı: Barış Gören
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Yıldız - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Haziran 2018 / Xakurkê

Bu her iki olayda şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, onların bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyana kadar indirmeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Kim olursa olsun, yoldaşlarımızın şahadetinde rolü bulunan hiçbir kimseyi cezasız bırakmayacağımızı belirtiyor, halkımızı bir kez daha, kendi bağrında büyütülmeye çalışılan ihanet tohumuna karşı tavır almaya çağırıyoruz.''