İki Êzidî çocuk DAIŞ’ın elinden kurtarıldı

İki Êzidî çocuk QSD güçlerince DAIŞ çetelerinin ellerinden kurtarılıp ailelerine kavuşturuldu.

3 Ağustos 2014’te DAIŞ çetelerince Êzidî katliamı gerçekleştirildiğinde Zahit Sihêl Mahîl ve Amîr Xêyrî Berkat isimli iki Êzidî çocuğu DAIŞ çetelerinin eline düşmüştü. Kurtarılan çocuklar bugün Xanesor Meclisi Eşbaşkanı ve TAJÊ meclisi tarafından ailelerine teslim edildi.

Konu hakkına Xanesor Meclisi Eşbaşkanı Qasim Xelaf ajansımız konuştu: “Bugün Zahit ve Emir adlı iki çoçuğumuz QSD güçleri tarafından DAIŞ’in elinden kurtarıldı. Kurtuldukları ve ailelerine kavuştukları için çok mutluyuz. Diğer taraftan da çocuklarımızın çekmiş oldukları acılara tanık olduğumuz için üzülüyoruz. Başlarına gelenleri anlattıklarında yürek yakıcı bir durum ortaya çıkıyor.”

Xelaf konuşmasının devamında Êzidî halkına Şengal’e dönme çağrısı yapıp, herkesin Şengal’ın savunma ve yönetiminde yer alması gerektiğini belirtti.

Xelaf aynı zamanda QSD güçlerine teşekkürlerini sunup QSD güçlerine başarılar diledi.

Zahît Sihêl Mahîl ve Amîr Xêyrî Berkan adlı çocukarın anne ve babaları DAIŞ çetelerinden çocuklarını kurtarmalarından ötürü QSD güçlerine teşekkürlerini sunup, bir an evvel tüm Êzidîlerin DAIŞ çetelerinin elinden kurtarılması dileğini dile getirdi.