İnanç temsilcileri canlı kalkan eylemcilerini ziyaret etti

Başurê Kürdistan’daki farklı inanç topluluklarının temsilcileri Qendîl’de Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek için başlatılan canlı kalkan eylemini ziyaret ederek, direnişçilere destek verdi.

Aralarında Müslüman, Êzidî, Kakeyi ve Zerdeşti inanç temsilcileri ile Nakşibendi tarikatı üyelerinin bulunduğu heyet canlı kalkan eylemcilerini ziyaret etti.

Heyet adına bir konuşma yapan, din alimi mele Nadir Elî, "Türk devleti Bakurê Kürdistan ve Türkiye’de özgürlükleri için mücadele eden Kürtlere baskı yapmaktadır. Bununla da yetinmeyerek, Başurê Kürdistan’ı işgal etmek ve Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyor. Buradan Birleşmiş Milletler, Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetine çağrı yapıyoruz. Sivil insanların katledilmesi ve yaralanmasına neden olan bu yıkıcı saldırı ve müdahalelere sessiz kalmayın" dedi.

Gençlerin düzenleği canlı kalkan eylemini desteklediklerini ifade eden mele Nadir, “Topraklarımızı, sularımızı ve onurumuzu korumak için buraya geldik. Tüm İslam alemine ve özgürlükçü halklara Türk devletinin işgal saldırılarına karşı harekete geçme çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Canlı kalkan eylemcileri adına yapılan konuşmada ise, "Düşman şunu iyi bilsin ki Qendîl ve Bradost her zaman Kürtlere kalkan olmuştur. Biz gençlerde ve kalkanı güçlendirmek için buradayız” ifadelerini kullandı.