İran, Doğubayazıt sınırında bir genci katletti

İran pastarları, Kızılkaya'da (Belasor) sınır ticareti yapanları taradı; Haşem Tilaver adlı genç yaşamını yitirdi.

Türkiye-İran sınırında bulunan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Kızılkaya (Belasor) köyünde, sınır ticareti yapan köylülere İran askerleri tarafından ateş açıldığı belirtildi.

İran'dan önceki gece Türkiye'ye geçmeye çalışan gençlere sınırda ateş açıldı. Saldırıda Haşem Tilaver adlı genç ağır yaralandı. Saatlerce yaralı bir şekilde kalan Tilaver, ardından İran'ın Çaldıran (Qeleni ) kentinden gelen ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü.

GÖZALTINDA OLANLAR DA VAR

Görgü tanıkları, ambulansın saatler sonra geldiğini, ardından Tilaver'i alan ambulansın bu kez de yolu şaşırarak başka bir noktaya gittiğini ve saatler sonra hastaneye yetiştirildiğini söyledi. Tilaver'in yolda yaşamını yitirdiği belirtilirken, sınırda olan Yunus Tilaver, Samet Tilaver, Yusuf Yiğit ve Nevzat Yiğit adlı gençler de İran pastarları tarafından gözaltına alındı.

CENAZE YARIN ALINACAK

Tilaver'in cenazesi İran'ın Çaldıran kentinde bekletilirken, gözaltına alınan 4 kişi ise halen gözaltında. Önceki gece yaşanan olayların ardından köylüler, İranlı yetkililerle görüşerek cenazelerini istedi. Bunun üzerine İranlı yetkililer, cenazenin yarın teslim edileceğini bildirdi. Tilaver Ailesi'nin yarın sabah İran sınırına giderek Türkiye'ye teslim edilecek cenazeyi alması bekleniyor.

AİLE: DİREKT TARANDILAR

Tilaver Ailesi, gençlerin İran'dan Türkiye'ye geçişleri sırasında olayın yaşandığını, gençlere hiçbir şekilde "dur" ihtarının yapılmadığı ve gençlerin direkt tarandıklarını söyledi.