İran’ın PDK-İ ve HDK’ye saldırısında 21 kişi yaşamını yitirdi

İran’ın PDK-İ ve HDK’nin Hewlêr’in Koyê ilçesindeki merkezlerine yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 21’e ulaştı.

İran’ın Doğu Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) ile İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-İ) merkezlerine yönelik düzenlediği saldırıların detaylarına ulaştık.

Rojhilat Kürdistan’ın Urmiye kentine bağlı Şino’dan güdümlü füze ile düzenlenen saldırıda 21 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitirenlerin 12’sinin her iki siyasi partinin toplantı halindeki yöneticiler olduğu öğrenildi. Hala yaşamını yitirenlerin kimliklerine ulaşılamadı. Ancak 9 kişinin daha saldırıda öldüğü belirtiliyor.

İRAN DAHA ÖNCE BÖLGESEL HÜKÜMETİ ‘UYARMIŞTI’

Kış aylarında İran Güney Kürdistan bölgesel yönetimini her iki siyasi partiyi kontrol etmesini istemiş, aksi durumda da Hewlêr ile Süleymaniye’deki merkezlerine saldıracağını açıklamıştı.

İran tehdidine gerekçe olarak da her iki gücün İran’da düzenlediği eylemleri göstermişti. İran hükümeti, bölgesel hükümetten, her iki siyasi partiye ait güçleri sınır hattından çekmesini aksi durumda ise, Heci Umran bölgesinden Kelaşin’e kadar bütün bölgeye saldırarak, boşaltacağı yönünde bir tehditte bulunmuştu.

İran’ın düzenlediği saldırıya ilişkin şimdiye kadar PDK ve YNK’den herhangi bir açıklama ve tepki gelmedi.