İrgi: Gaspçılardan alıp geri halka vereceğiz!

HDP Batman İl Eşbaşkanı İkram İrgi, "Halkımız, iradelerini gasp edenlerini tanımayacağını söylüyor. Biz de halkın olanı gaspçılardan geri alacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmaları Kürdistan ve Türkiye kentlerinde devam ediyor. Özellikle Kürdistan kentlerinde yürütülen çalışmalar esnasında halkın HDP'yi heyecan ve coşku ile sahiplenmesi göze çarpıyor. Bu kentlerden biri de Batman. Burada her seçim bürosu açılışı miting havasında geçiyor. Batmanlılar, kayyum politikasına karşı da tepkilerini bu büroların açılışlarına güçlü bir şekilde katılarak gösteriyor. 

İl Eşbaşkanı İkram İrgi ile partilerinin Batman'daki çalışmaları ve halkın yaklaşımını konuştuk...

İrgi, yerel seçim çalışmalarına ilişkin HDP il yönetimi olarak güçlü bir koordinasyon ve  örgütlenme içinde olduklarını belirterek, aktif  olarak 9 komisyonlarının olduğunu kaydetti. Yürüttükleri çalışmalarda şu ana kadar bir eksikliklerinin olmadığna işaret eden İrgi, Batmanlıların bu çalışmalara yaklaşımının da gayet olumlu olduğunu söyledi. 

'BİNA VE LOKALLERİMİZ TIKA BASA DOLU'

Gittikleri her yerde sıcak karşılandıklarını ifade eden İrgi, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu ilgi ve yaklaşım da haliyle bize moral ve motivasyon sağlıyor. Çalışmalarımızdaki o sinerjiyi halkımızın bakışlarında görüyoruz. Biliyorsunuz, yaklaşık 2,5 yıl önce ilk il olarak Batman Belediyesi'ne kayyum atanmıştı. Bununla beraber bir direniş hattı örüldü. Yaklaşık 96 tane il ve ilçe belediyemize kayyumlar atandı. Şimdi bunlar bu politikalarla Kürt halkının iradesini boşa çıkaracaklarını düşündüler ama halk daha çok partisini sahiplendi. Siz de dikkat ediyorsanız,  parti binalarımız, seçim lokallerimiz tıka basa dolu. Halkımız kendi partisine ve iradesine sahip çıkıyor."

'HALKIMIZ, GASP EDENLERİ TANIMAYACAK'

"Yaklaşık 2 yıl önce,  3 aylık bir çalışma ile halkın nabzını ve  kayyumlara tepkisini ölçtük" diyen İrgi, "Halkın buna tepkisi  'Bu kayyumlar bizim evlerimizi altınla bile kaplasa onları tanımayacağız. Bizim irademizi gasp edenleri tanımayacağız' biçimindeydi. Yani 13 bin kişiyle birebir temas ettik ve sohbet ettik. Bu tavrı sandıklarda da göreceğiz. 338 bin seçmenin olduğu Batman'da 1054 sandık var. Biz Batman HDP il örgütü olarak 4 ilçemiz ve 4 beldemizde seçime gidiyoruz. Tabii Batman merkez de dahil buna. 1054 tane sandığımıza sandık görevlilerini görevlendirdik. Bunun çalışmasını halen de yürütüyoruz" ifadelerini kullandı. 

'SICAK KARŞILANIYORUZ'

Seçim bürosu açılışlarının mitinge dönüştüğüne dikkat çeken İrgi, şunları vurguladı: "Bu, halkın partisine ne kadar sıcak baktığını, partisini ne kadar sahiplendiğini gösteriyor. Seçim lokalimizin etrafı ablukaya alınmasına rağmen o kadar kitle geliyor. Bununla ilgili ciddi çalışmamız da olmuyor. Eğer biz ciddi bir çalışma yürütmüş olsak, eminiz ki büro açılışlarımızda yer kalmayacak. Halkımızın bizi böyle sıcak karşılamasından dolayı onlara teşekkürler ediyoruz. Komisyonlarımızın hepsi çalışmakta. Eksiklik, aksaklık şu an görünmüyor. Bu parti, yılların tecrübesine sahip bir partidir. En kısa sürede nasıl toparlanacağını bilen bir partidir. En krizli dönemlerde bile nasıl ayakta kalacağını iyi bilir."

'BELEDİYEYİ GASPÇILARDAN GERİ ALACAĞIZ'

HDP Batman İl Eşbaşkanı İkram İrgi, konuşmasını şöyle tamamladı: "Biliyorsunuz, ilk adayımız Sabri Özdemir'in ilçe seçim kurulu tarafından adaylığı reddedildi.  Bununla birlikte aynı hakim aday olmaması için 3 yıl cezasını onayladı. HDP yılların getirdiği birikime sahip, her zaman alternatifi vardır. Bunun için halka gidildi, delege seçimlerinde 2. sırada olan Mehmet Demir arkadaşımız getirildi. Halkla buluşmalar yapıyoruz. Her gün çarşı esnafı, pazar, sivil toplum örgütleri ve basın kurumlarını ziyaret ediyoruz. Ulaşamadığımız hiçbir yer kalmayacak. Halkımızla temas edeceğiz. Büyük bir oy farkı alarak biz belediye eşbaşkanı ve meclis üyelerimizi o belediyeye göndereceğiz. Biz halkın olanı tekrar halka vereceğiz. Halkın iradesini gaspçılardan geri alacağız. Bunda tüm arkadaşlarımız kararlıdır."