'İş için topraklarımızdan göç etmeyeceğiz'

Cizre'de kavurucu sıcaklara karşı mücadele ederek sokaklarda çalışan işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını ama buna rağmen iş için topraklarını terk etmeyeceklerini söyledi.

Sıcakların 45 dereceye yükseldiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde kavurucu güneşin altında saatlerce çalışan yol işçileri, koşulların tüm zorluğuna rağmen işlerini aksatmadan yapmaya devam ediyorlar. Cizre’nin çeşitli cadde ve sokaklarında yol çalışması yürüten işçiler emeklerinin tam karşılığını alamıyor. Cizre’de Nurullah, Nusaybin ve İdil Caddesi'nde çalışan onlarca işçi zorlu şartlarda evlerine ekmek götürdüklerini kaydetti.

İşlerinin sonbaharın sonlarına kadar da süreceğini söyleyen işçiler, günlük olarak 80 liraya çalıştıklarını belirtti. Emeklerinin karşılığının bu ücret olmadığını bildiklerini ama topraklarından iş için göç etmemeye kararlı olduklarını ifade eden işçiler, bölgedeki halkın her fırsatta göçe zorlandığını, bu yollara başvururken de ekmekleri ile de oynandığını belirterek, "Erken seçim olursa belediyemizi gaspçıların elinden gene alacağız. O zaman hak ettiğimizi, emeğimizin karşılığını da alacağız" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN MECBURUZ'

20 yıldır yol işçisi olarak çalışan M.Ç, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: "Sabah 7'de iş başı yapıyoruz. Akşam 5’e kadar bu güneşin altındayız. Çocuklarımız için mecburuz. İki çocuğum üniversiteye gidiyor. Ben tek başıma okutuyorum onları. Geçtiğimiz yıllarda günlük yevmiyemiz daha yüksekti. Saatlerimiz daha esnekti. O koşullarımızdan şikayet ederken, daha kötüsüne geldik."

DBP'li Cizre Belediyesi'ni gasp eden kayyumun gideceğini ve halkın kendi belediyesini yöneteceğine dair umutlu olduklarını söyleyen bir diğer işçi S.L ise, "Her şeyi memleketimiz için yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Ekmek kavgamızı burada vereceğiz. Her koşul kabulümüzdür" diye konuştu.