‘İşgalci TC ordusu sivilleri bilinçli hedeflemiştir'

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Türk ordusunun Güney Kürdistan’ın Şeladizê bölgesinde sivilleri bilinçli bir şekilde hedef aldığını belirtti.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Türk ordusunun Şeladizê’de yaptığı katliama ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle:

Günlük olarak basınımızın yaptığı açıklamalarla yansıtıldığı gibi, Türk devleti son günlerde Güney Kürdistan coğrafyası sayılan alanlara dönük hava saldırılarını daha da arttırmış bulunmaktadır. Son 2 gündür sadece gerilla alanlarını değil, aynı zamanda sivil yaşamın olduğu, sivil insanların sürekli bir biçimde bulunup balık tuttuğu veya bağ bahçesinde çalıştığı alanları da Türk savaş uçakları bilinçli olarak hedeflemişlerdir. Bunun sonucunda 10 yurtsever insanımız şehit edilmiştir.

GÜNEY HÜKÜMETİNE MESAJ VERİLİYOR!

Türk devleti referandumdan dolayı Güney Kürdistan hükümetini tehdit etmek, “beni dinlemezseniz sizi böyle vururum” mesajını vermek için bu tarzda yoksul, sivil insanlarımızı katletmiştir.

GEREKEN HESAP SORULACAK

Herkes şunu bilmeli ki, Kürdistan Özgürlük Gerillası, Türk sömürgeciliğinin Kürdistan halkına karşı yapmış olduğu ve yapabileceği hiçbir saldırıya karşı sessiz kalmayacak, halkımızı ve kazanımlarını savunmasını bilecek, saldırganlardan gereken hesabı soracak ve yurtsever insanlarımızın kanı yerde kalmayacaktır.

Halkımıza dönük kirli amaçlarını gerçekleştirmek için çok bilinçli bir biçimde insanlık dışı bir yöntemle işinde gücünde olan halkımıza dönük yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor; bu alçakça saldırıda yaşamını yitiren yurtsever insanlarımızın ailelerine, tüm Şeladizê ve Güney Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.’’