İşgalciler Girê Amediyê ve Sîda'da 4 kez vuruldu

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Girê Amediyê ve Sîda Direniş Alanları’nda işgalci Türk askerlerine yönelik 4 eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde işgalcilere darbe vuruldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaşanan savaşa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Güçlerimiz Girê Amediyê ve Sîda Direniş Alanları’nda işgalcilere yönelik 4 darbeleme eylemi gerçekleştirmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 2 kez kimyasal silahlar, 12 kez savaş uçakları, 24 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

3 Aralık 10:30, 11:00 ve 15:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 3 kez vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 3 Aralık saat 14:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

3 Aralık gece saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

3 Aralık 17:00 ve 18:00 saatleri arasında Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri 2 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

2 ve 3 Aralık’ta Metîna’nın Golka ve Gundê Şêlazê alanları ile Çemço Direniş Alanı 12 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

 3 Aralık’ta Girê Amediyê, Kurojahro, Çemço ve Saca Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 24 kez bombalanmıştır.

3 Aralık’ta Çemço, Sîda, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanı obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.