'İşgalciliğe ve işbirlikçiliğe karşı mücadeleyi büyütelim'

Komalên Ciwan Koordinasyon Üyesi Awyer, gençliği işgalciliğe ve işbirlikçilere karşı mücadelesini büyütmeye çağırdı.

Tevgera Ciwanên Welatparêz'in ikinci kongresine katılan Komalên Ciwan Koordinasyon Üyesi Mani Awyer, Kürt gençliğine faşizme karşı aktif mücadele çağrısı yaptı.

Awyer, Kürdistan ve Ortadoğu’da tarihsel bir süreç yaşandığını, bu sürecin gençliğin sorumluluğunu daha da arttırdığını belirterek, “Apocu gençlik bugüne kadar olduğu kadar bundan sonra da devrimde öncülük rolünü yerine getirecektir" dedi.

“Faşizme karşı halkların özgürlük mücadelesinde esas rol ve sorumluluk gençliğe düşmektedir" diyen Awyer, “Kürt gençliği demokratik ulus temelinde halkların özgür geleceği için öncülük misyonunu yerine getirmeli ve bölgemizi karanlığa mahkum etmek isteyen faşist ve işgalci güçlere karşı mücadeleyi yükseltmelidir" diye belirtti.

'GENÇLİK DEMOKRATİK ULUSUN ÖNCÜ GÜCÜDÜR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllardır bölgede yaşanacaklar konusunda uyarılarda bulunarak, mücadele perspektifi sunduğuna işaret eden Awyer, devamla şöyle konuştu:

"Bölgemiz oldukça önemli bir süreci yaşıyor. Gençliğin bu tür tarihsel dönemlerde rolü oldukça büyüktür. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan yaşanan ve yaşanacaklar konusunda uyarılarda bulunmuş ve gençlik ile kadına bu tarihsel dönemde öncülük rolü vermişti.

Ortadoğu halkları ve özellikle Kürt halkı bölgedeki değişimlerden etkilendiği gibi etkilemeye çalışıyor. Kürt halkı Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisi temelinde bugün Ortadoğu’da yaşanan değişimlerde tüm halklara demokratik ulus temelinde öncülük rolü oynuyor. Bunun için de büyük bir örgütlülük ve mücadele gerekiyor. Halkımız bugün ulaştığı düzeye gelene kadar büyük bedeller de ödedi. Gençlik bu mücadelede öncülük durumundadır. Hem dış işgal saldırılarına, hem de içte yaşanan ihanete karşı gençlik bugün öncülük misyonunu her zamankinden daha fazla oynamak zorundadır.”

'GENÇLİK ERDOĞAN FAŞİZMİNE KARŞI AKTİF MÜCADELE ETMELİ'

Türk devletinin Şengal ve Rojava saldırılarına da değinen Awyer, bu faşizmin, ona karşı mücadele edilmediği takdirde tüm bölge için bir tehlike yaratacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Erdoğan çeteleri ve faşizmi bugün uğursuz bir rol oynuyor. Sadece Medya Savunmaları ya da Kuzey Kürdistan şehirlerinde durmadı, bugün saldırılarını Rojava ve Şengal’e kadar taşırmış durumdadır. Kaldı ki Rojava ve Şengal’de büyük bedeller uğruna halkımız kazanımlar elde etmişti ve Erdoğan faşizmi bunları tasfiye etmeye, bunun üzerine kendi diktatörlüğünü kurmaya, her tarafta hakimiyetini geliştirmeye çalışıyor.

Halkımız ve Kürt Özgürlük Mücadelesi bugüne kadar Önder Apo’nun felsefesi öncülüğünde geliştirdiği sistemiyle bu faşist saldırılara karşı durmasını bildi. Bizler de Kürt gençleri olarak bu faşizm ve soykırıma karşı mücadele ettik, bundan sonra da bu mücadelemizi daha fazla büyüteceğiz. Herkes bilmeli ki, Apocu gençlik bundan sonra da mücadelesini daha güçlü geliştirecek ve bu faşist saldırıları boşa çıkaracaktır. İnanıyoruz ki bu mücadelemiz kazanacaktır.”

'GÜNEY İHANETE KARŞI DURMALI'

Awyer, Türk devletinin Kürtlere dönük soykırım saldırılarına karşı Güney gençliğini faşizme ve işbirlikçilere karşı özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırdı.

Komalên Ciwan Üyesi Mani Awyer, şunları da söyledi: "Güney Kürdistan yıllardır büyük bir kriz yaşıyor. Bu sistemle bilinçleri çarpıtarak, gençliği teslim alarak amaçsızlaştırmaya ve bunun üzerinden kendi sistemlerini kurmaya çalışıyorlar. Ancak halkımız Enfal'lere, Halepçe katliamlarına, zindanlardaki işkencelere nasıl direndiyse, bugün de bu direnişi geliştirecektir. Bu direnişte öncülük de yine Güney Kürdistan gençliğine düşmektedir. Gençlik bunun için kendisini eğitmeli, örgütlemeli ve aktif mücadeleye girmelidir. Güney gençliği faşist işgalciliğe olduğu kadar işbirlikçilere karşı da mücadeleyi her alanda büyütmelidir.”