İşkence gören tutsak Adsiz ölüm orucunda!

Tutsak Mehmet Adsiz'in, Elazığ 1 No’lu Cezaevi’nde uğradığı işkenceye karşı 29 Temmuz'dan beri ölüm orucunda olduğu öğrenildi.

Elazığ 1 No’lu Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta tutulan Mehmet Adsiz isimli tutsak, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde gardiyanlar tarafından uygulanan işkence ve kötü muameleye karşı 29 Temmuz’dan bu yana ölüm orucunda olduğunu açıkladı. 

'ELLERİ VE AYAKLARINI BAĞLAYARAK SALDIRMIŞLAR!'

Anne Redda Adsiz,  şunları anlattı:
"Geçen hafta yaptığımız telefon görüşmesinde, tek kaldığı odada elleri ve ayakları bağlanarak gardiyanların sopa ve tekmelerle kendisine kaba dayak uygulandığını ve kulak zarının patladığını söyledi. Yapılan işkenceden sonra sinir krizi geçirerek, bileğini kesti. Bu kez revirde doktorun gözü önünde darp ediliyor. Doktorlar da iyi muayene etmedi. Kulak zarının patladığını söyledi.” 

TÜRK BAYRAĞI ÖNÜNDE İŞKENCE

Her gün işkenceye maruz kaldıklarını, çıplak bir şekilde işkence uygulandığını ifade etti. Türk bayrağı altında ‘kimse bize bir şey yapamaz, devlet biziz’ diyerek işkenceye uğruyorlar.

İHD VE PARTİLERE ÇAĞRI

Çocuklarımıza işkence etmekten, bu zulmü yapmaktan vazgeçsinler. Elazığ Cezaevi'ndeki tüm tutuklara işkence edildiğini duyuyoruz. İnsan Hakları Derneği  (İHD) ve siyasi partiler bir çare bulsunlar.”