Özgürlük savaşçıları 4 Nisan kutlamalarına devam ediyor

Medya Savunma alanlarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamaları devam ediyor.

Faşist TC ordusu tarafından medya savunma alanlarına yapılan yoğun hava saldırıları ve operasyonlara rağmen 4 Nisan vesilesiyle gerilla kutlamaları devam ediyor. Yüzlerce gerillanın bir araya geldiği bugün de halaylar çekildi, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğun günü için ağaçlar dikildi. Kutlamada PAJK Koordinasyon üyesi Gülçiya Gabar, bir konuşma yaptı. Konuşmasına, "Önder Apo’nun doğum günü insanlığın yeniden doğuşudur" diye başlayan Gabar, şunları dile getirdi: "Bugün Önder Apo’nun 69. doğum günü. Bugün kadınların, Kürt halkının ve insanlığın yeniden doğuşudur. Direnişin yeniden anlam kazandığı, kendini yeniden tanımanın ve halkların baharıdır."

'BUGÜN İNSANLIĞIN DOĞUŞU GİBİ KUTSAL BİR GÜN'

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğuşunun insanlığın doğuşu gibi kutsal olduğunu belirten Gabar, Efrîn işgaline de değindi. "Tüm doğamız, topraklarımız Türk faşizminin saldırıları altında" diyen Gabar, "Efrîn doğanın ve kadının şehridir. Komplocu ve işgalci güçler bugün Efrîn’de bir soykırım yürütüyor ve zeytin ağaçlarına bile saldırıyor. Bugün Efrîn’de katledilen doğa için ağaç dikeceğiz. Ağaç olan her yeri Efrîn olarak ilan ediyoruz. Doğanın olduğu, toprağın olduğu her yerde Önderliğin felsefesi ve ruhu var ve var olacak. Efrîn’deki annelere, düşmana karşı mevzilerde direnen savaşçılara Önder Apo'nun doğum gününü kutluyoruz. Tekrar Önder Apo’ya bağlılık sözümüzü yeniliyoruz" diye konuştu. Ardından Öcalan'ın 69. yaş günü için bir pasta kesildikten sonra gerillalar kutlamalarına halaylar ve şarkılar ile devam etti.

KANDİL

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla bir araya gelen Binarê Qendîl sakinleri, zeytin fidanları dikti. "Rojbûna te pîroz be, ey Rêber Apo" sloganlarının atıldığı etkinlikte yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü talep edildi. Fidan dikiminin ardından kutlama çekilen halaylarla son buldu.