Öztürk: Sayın Öcalan ışık tutuyor

Türk devleti, Öcalan'ın doğum günü için yapılmak istenen kutlamayı hazmedemedi. DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, "Karanlıktan çıkmak için Sayın Öcalan’ın fikirleri önemlidir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 69’uncu yaş günü dolayısıyla Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Amara köyünde yapılmak istenen kutlama, devlet güçlerince engellendi. Köydeki kutlama etkinliğine katılmak için birçok kentten Urfa’ya gelenlerin Amara’ya gidişleri jandarma tarafından engellendi.

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri, Öcalan’ın ablası Fatma Öcalan ve diğer aile üyeleri, TJA aktivistleri ile HDP ve DBP yöneticileri HDP İlçe Örgütü binasında basın açıklaması yaptı.

Öztürk, Öcalan’ın tüm halklar için umut olarak doğduğunu ifade etti. 4 Nisan’ın Kürtler ve diğer mazlum halklar için önemli bir gün olduğunu söylen Öztürk, Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

'SAYIN ÖCALAN IŞIK TUTUYOR'

Öztürk, soykırımla, asimilasyonla yüz yüze olan Kürt halkı için Öcalan’ın bir umut olarak doğduğunu ifade etti. Öztürk, şöyle dedi: "Bugün baktığımızda fikirleri, düşünceleri her yere ışık tutuyor. Birkaç gündür Halfeti’de ve Amara’da kuşatma ve abluka var. Kimsenin gelmesine izin verilmiyor. Faşizm kirli yüzünü bir daha gösteriyor. Ancak bizler bugün buradayız ve bir daha diyoruz ki, bu karanlıktan çıkmak için Sayın Öcalan’ın fikirleri önemlidir."

Heyet, ardından Amara’ya gitmek için yeniden yola çıktı fakat jandarma ve polisler tarafından engellendi.