Ölümsüzleşen iki öncü

Şehit Berçem Turcel ve Kînda Zîn, 30 yıllık soluk soluğa mücadelelerini kendi ifadeleriyle kameralara özetlerken özlemleri, yoldaşlıkları ile ilgili ve gidenlerin ardından derin hislerini paylaşıyor.

1993’ten bu yana kadın özgürlük mücadelesine emek veren devrimciler Berçem Turcel (Hibrize Ozdurak) ile Kînda Zîn (Fatma Onur), Türk devletinin saldırıları sonucu 28 Ekim 2022 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda şehit düştü.

30 yılın her anını dolu dolu yaşadılar. Özlemlerini bir sonraki güne ertelemediler, yarın geç olmasın diyerek... 30 yıllık tarihin bütün zorluk ve güzelliklerine tanıklık ettiler, kadın özgürlük tarihini yaşayarak değerlere değer eklediler. Kadın devrimini önce kendilerinde yarattılar, sonra toplumda inşaya koyuldular. Adım adım, sabırla, ilmek ilmek ördüler inşayı…

Şehit Berçem Turcel ve Kînda Zîn, 30 yıllık soluk soluğa mücadelelerini kendi ifadeleriyle kameralara özetlerken arayışları, özlemleri, yoldaşlıkları ile ilgili ve gidenlerin ardından derin hislerini paylaşıyorlar.