Şehba bölgesinde Türk ordusuna ağır darbe: 2 ölü 12 yaralı

Ceyş El Suwar, Cehpet El Ekrat savaşçıları Şehba bölgesine saldıran Türk ordusu ve ona bağlı çetelere ağır darbe vurdu. Yaşanan çatışmalarda 2 çete öldü 12 çete yaralındı.

Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına yanıt veren Ceyş El Suwar ve Cephet El Ekrat savaşçıları, çetelere ağır darbe vurdu.

Şehba Bölgesi'ndeki askeri kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, Mera doğusunda bulunan Tiwes köyünde yer alan Türk ordusuna ait karakolu hedef alan Ceyş El Suwar ve Cephet El Ekrat savaçıları, 2 çeteyi öldürdü 12 çete yaralandı.

Bab Şexaqil köyünün kuzeydoğusunda bulunan Türk üssüne de eylem gerçekleştiren Ceyş El Suwar ve Cephet El Ekrat savaşçıları, burada da çetelere ağır darbe vurdu.

Yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilemezken 5 ambulansın Rai kentinden Kilis’e geçtiği belirtildi.

Öte yandan Efrîn'e saldırılarını arttıran işgalci Türk ordusunun Kilis'in Yazıbağ köyüne konuşlandırdığı tanklarla Efrîn'nın Şera ilçesine bağlı Dikmetaş köyünü bombaladığı öğrenildi. Askeri kaynaklar, tank atışlarının devam ettiği bilgisini aktardı.

Efrîn'i işgal girişiminde bulunan Türk ordusu ve ona bağlı çeteler Cindires, Raco, Bilbilê’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

Şehba bölgesindeki Hezwan ve Ziwan köylerinde saldırı girişiminde bulunan Türk ordusu ve ona bağlı çeteler ile Devrimci Güçler arasında çıkan çatışmada, 4 Türk ordusu askeri öldürüldüğü 5 askerinde yaralanmıştı.