Şehit Aileleri Komitesi: Gezen’in bayrağı Sur’da dalgalanacak

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 17 Mart günü Tekirdağ cezaevinde fedai eylem yapan Zülküf Gezen için “Şehitlerimizin intikamlarını alarak, özgür Kürdistan bayrağını Sur’da dalgalandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı, açlık grevinin 17’inci gününde Tekirdağ Cezaevinde fedai eylem yapan Zülküf Gezen’i andı.

Gezen’in ailesine bir mesaj gönderen komite, siyasi tutsağa ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Zülküf Gezen yoldaş 1987 yılında kadim Amed’in Sur ilçesinde doğdu. 2007 yılında işgalci polislere karşı Amed’de fedai bir eylem gerçekleştirdi ve eylem sonrasında esir alındı. 19 yaşındayken işgalci mahkemelerde Mazlum Doğan gibi bir tutum sergileyerek, işgalci hakim ve savcılara ‘Benden hesap soramazsınız. Kürt halkı ve PKK hariç, hiç bir güç benden hesap soramaz’ dedi. Mahkeme Zülküf yoldaşa üç defa müebbet hapis cezası verdi”

Zülküf Gezen’ın 12 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatan komite, devamla şunları belirtti:

“1 Mart’ta ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim’ eylem hamlesine katıldı. 16 Mart’ta da Mazlum Doğan gibi fedai bir eylemle, yaşamına son vererek, şehitler kervanına katıldı. Önder Apo, şehidimizin ailesinin ve Kürdistan halkının başı sağ olsun.

Kendi kutsal değerlerini yaratmayan, büyütmeyen ve koruyamayan halklar taş yığınından farksızdır. Şehitlerin kutsallığıyla yoğrulmayan toprak, sağlam ve kalıcı olamaz.

Kürdistan halkı Önder Apo’nun önderliğinde Özgürlük Mücadelesini şehitlerin kanıyla yoğurmuş ve günümüze kadar getirmiştir.

PKK şehitlerin kanı üzerinde kurulmuş ve şehitleriyle beraber büyümüş ve şehitleriyle beraber kazanacak.

Öncü şehitler her süreçte, sürecin kazanılmasının ruhu olmuşlar. Diriliş Hamlesinde Mazlum Doğan’ın Kürdistan halkı için önemi ne ise, Zülküf Gezen yoldaşın şehadeti de Kürdistan halkı için aynı anlam ve öneme sahiptir.

Zülküf Gezen yoldaş fedai şehadetiyle ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim’ sürecinin kazanacağı mesajını verdi. Şehidin yoldaşları ve takipçileri olarak bu mesaj bizim için emirdir. Şehitlerimizin intikamlarını alarak, Özgür Kürdistan bayrağını Sur’da dalgalandıracağımızın sözünü veriyoruz.”