Şehit Firaz Zilan için Maxmûr’da taziye çadırı

Maxmûr Mülteci Kampı’nda HPG gerillası Firaz Zilan için taziye çadırı kuruldu.

Medya Savunma Alanları’nda 2023 yılının Ocak ayında şehit düşen HPG gerillası Fıraz Zilan için Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) taziye çadırı kuruldu.

Haci Nerexi, taziye çadırını ziyaret eden kamp halkı ve tüm çalışanlar adına bir konuşma yaptı. Nerexi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, gerillalar ve şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şunları söyledi:

'DİRENEN HALK OLARAK ZAFERE ULAŞACAĞIZ'

‘Şehit Firaz ilk şehidimiz değil, şehitlerimizle gurur duyuyoruz. AKP-MHP faşist rejimi özgürlük talep eden herkese vahşice saldırıyor. Direnen bir halk olarak zafere ulaşacağız. Bu yolda şehit de vereceğiz çünkü zafere ulaşmak kolay değildir. Maxmur halkı olarak şehitlerimizin izinden sonuna kadar gideceğimizin ve hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”

Şehidin ailesi adına bir konuşma yapan şehit Firaz’ın amcası Murad Deştani, “Kürt çocukları ülkelerinin özgürlüğü için mücadele ederek canlarını feda ediyor. Her şehit bizim onurumuzdur ve onurumuza sonuna kadar sahip çıkacağız. Şehitlerin kanının yerde kalmayacağını ve o şehitler sayesinde özgürlüğü kazanacağımızı biliyoruz. Sonuna kadar şehitlerimizin yollarında yürüyeceğimize ve davalarının takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi.