Şehit gerillalar Maxmûr’da anıldı

Maxmûr’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında Cudi’de şehit düşen 6 gerilla için anma töreni düzenlendi.

Maxmûr’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı'nda işgalci Türk devletinin saldırıları sonucunda Cudi’de şehit düşen 6 özgürlük gerillası için anma töreni düzenlendi.

'ŞEHİTLERİN BAYRAĞINI YÜKSELTELİM'

Anma töreninde İştar Meclisi adına konuşan Pakistan Bilen, “Nerede Kürt varsa orada katliam, saldırı ve tutuklamalar gelişiyor. Şüphesiz tüm bu saldırılara karşı bir direniş de var. 21’inci Yüzyılın Kürtlerin yüzyılı olduğunu biliyoruz ancak hegemon güçler Kürt halkına geçmişin yüzyılını yeniden yaşatmak istiyor. Bu nedenle Önderliğimiz üzerindeki tecrit ağırlaştırılıyor, özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silahlar kullanılıyor" dedi.
Şehit Ruken Gabar’ın ailesi adına konuşan Beşir Güngen ise Şehir Ruken’in ailenin tek şehidi olmadığını belirterek, “Şehit Ruken, hepinizin kardeşi ve şehididir. Kürt halkının başı sağ olsun” dedi.
Şehit Amara Rubar’ın babası da şunları belirtti: “Bizler şehadetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Geçmişten günümüze, tarihimiz şehitlerle doludur. Aile olarak 35 yıldır bu mücadelenin içerisindeyiz. Çocuklarımızı bu mücadele için eğittik, çocuklarımız nasıl ki bizlerin kendilerine öğrettiklerimizin izinde yürüdüyse bizler de şimdi onların bizlere öğrettiklerinin izinde yürüyeceğiz.”
Şehit Amara Rubar’ın annesi Teyvet Kapar, şehitlere bağlılığını ifade ederek, "Şehitlerimizin bayrağını yükseltmemiz gerekiyor. Bizler sonuna kadar şehitlerimizin izinde olacağız" dedi.